GOTOV ŠTRAJK: Postignut sporazum advokata i Ministarstva pravde!

Sporazum predviđa da stručni tim predloži organima Advokatske komore Srbije da se prekine obustava rada, kao i da izmene propisa budu upućene po hitnom postupku u Skupštinu Srbije na usvajanje

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Građanin
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • LATINSKI IZRAZI iz 2011.

    09. januar 2015 | 09:15

    ПРАВНА збрка је настала због погрешне примене латинских израза (LEGAL-закон и SOLE-сунце) којима су замењена места у Закону о јавним бележницима 2011.г. и који су унети у друге законе, тако да ће и убудуће стварати забуне, поготово међу страним инвеститорима . Нпр.: 1). ЛЕГАЛИЗАЦИЈА тј. позакоњење - у Закону о ЈБ значи САМО овера потписа, и Нотар "легализује" исправу чак и у случајевима када је садржај уговора у супротности са законом, пословним обичајима,.., !? 2). СОЛЕМНИЗАЦИЈА тј.посветљење - по Закону о ЈБ значи ДЕТАЉНА провера свих чињеница из исправе: да ли су у супротности са законом, обичајима, чак проверу СВЕСТИ, НАМЕРЕ, КАУЗЕ, што је ван формалне провере, и што у случају сумње и спора може утврђивати само суд уз помоћ вештака психолога..

  • đakon

    09. januar 2015 | 08:19

    Bila su 2 tima na utakmici. Advokatski&gt;ženski ovejani ministarski&gt;mešoviti digitalizovani. Utakmica se završi a niko ne objavi pobedu, poraz ili remi.

  • Goran

    08. januar 2015 | 17:33

    I dalje se spominje solemnizacija od strane notara kao obavezna a to znači ako hooće notar može da vas odbije i neoveri vaš papir, drugo mnogo se čeka na overu kod notara, skuplje je negu kao nekad u sudu dodješ i overiš istog dana. Naravno uvek ostaje pitanje zbog čega se država odriče miliona dinara koji su se slivali u budžet od overa u sudu. PDV koji se kao plaća prilikom overe kod notara plaća stranka dakle opet gradjani na gubitku a notari se bogate i to je nova elita u srbiji jednog dana kada se promeni vlast mora se vratiti na staro i ukinuti notarstvo jel je vrlo štetno i za gradjane i za državu. Gradjanin je u šaci notara i on je bog koji odlučuje da li ćete nešto završiti ili ne i tu niko nemože ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA