POGINUO ŠTITEĆI DEČAKA (3): Heroj iz Pariza pokušao da spasi dete, kada mu je terorista pucao u glavu

Pokušao je da zgrabi jednu od pušaka koje je terorista ostavio na pultu, ali oružje nije radilo. Terorista se onda okrenuo, zapucao i ubio ga na licu mesta

  • 13

Jedan od četvorice talaca, koje je u prodavnici košer robe u Parizu ubio radikalni islamista Amedi Kulibali (32), poginuo je pokušavajući da spasi jedno dete. Prema policijskim izvorima radi se o Johanu Kohenu (22) koji je reagovao kada je terorista zapretio da će ubiti trogodišnjeg dečaka.

 

- Policija nam je ispričala da je terorista zapretio da će ubiti trogodišnjeg dečaka, a da je Johan pokušao da ga zaustavi - ispričao je izraelskim medijima Jonatan Kohen, rođak ubijenog Johana.

 

- Oteo je napadačevo oružje, ali pre nego što je uspeo da zapuca, terorista mu je ispalio metak u glavu i ubio ga na licu mesta - kaže Jonatan.

 

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

 

S druge strane, Daily Mail prenosi izjavu jednog od oslobođenih talaca koji je izneo nešto drugačiju verziju od Jonatonove. Oslobođeni svedok je rekao da je terorista ostavio kalašnjikov na pultu jer se zaglavio.

 

- Okupio je nas kupce i radnike, oduzeo nam mobilne telefone i mirno saopštio da je član Islamske države. Odjednom je jedan od kupaca pokušao da zgrabi jednu od pušaka koje je ostavio na pultu, ali oružje nije radilo. Terorista ga je odložio jer se blokiralo nakon prvih nekoliko ispaljenih hitaca. Okrenuo se i zapucao u kupca i ubio ga na licu mesta - ispričao je svedok Mikael B., koji se u prodavnici zadesio sa trogodišnjim sinom. Prilikom iskaza nije spomenuo da je Kulibali pretio da će da mu ubiti dete.

 

- Krenuo sam sa robom prema kasi kada sam čuo prasak. Mislio sam da je petarda, ali kada sam se okrenuo, vidio sam crnca sa dva kalašnjikova i odmah mi je bilo jasno što se zapravo događa. Zgrabio sam sina i pobegao u zadnji deo prodavnice, i zajedno sa nekoliko drugih kupaca otrčao spiralnim stepenicama do podruma. Svi smo se sakrili u jednu od dve rashladne komore, ali nismo mogli da zatvorimo vrata. Bili smo prestravljeni - opisao je Mikael početak talačke drame.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Nakon pet minuta ubica je poslao jednu radnicu po nas. Rekla nam je da se moramo vratiti gore ili će biti krvi. Odbio sam da je poslušam, a i sina mi je uhvatila panika - nije mu bilo jasno što se događa. Nekoliko minuta kasnije, radnica je opet došla po nas i ponovila da moramo gore. Ovoga sam puta smo krenuo za njom - ispričao je Mikael.

 

Kada se popeo gore video je mrtvog muškarca kako leži u lokvi krvi, a zatim je uočio i "neobično mirnog" teroristu.

 

Deo kupaca je ostao je u rashladnim komorama u podrumu i tamo su se smrzavali sledećih nekoliko sati, ali su uspeli da stupe u kontakt sa policijom i porodicama. Neki kupci su čak uspeli i da pobegnu pre nego što je Kulibali spustio metalne roletne i blokirao sve izlaze.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, Johan Kohen je u košer prodavnici radio jer mu je trebao novac za venčanja sa devojkom Šaron Seb. Ona je, parafrazirajući poruku "Ja sam Čarli", na svom Fejsbuk profilu u subotu uveče napisala "Ja sam Johan", a kasnije se u novom statusu zapitala: "Šta ću bez tebe? Kako da živim bez tebe? Zašto je baš tebe ubio?"

 

- Život mi se raspada bez tebe, ništa bez tebe neću uspeti. Trebam te, imali smo toliko planova. Nikada neću zaboraviti trenutke koje smo proveli zajedno, zauvek ćeš ostati čovek mog života. Ostaću ti verna do poslednjeg daha. Volim te neopisivo - napisala je ona.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr/ dailymail.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    11. januar 2015 | 13:28

    Treba samo povezati ( isporuku ratnih brodova Rusiji do koje je ipak trebalo doci,zelju francuske vlade da odustane od sankcija Rusiji, pravoslavni Bozic kada se desio napad, Izraelski market bas Izraelci i zrtve.Odgovor je #CIA ovi Kuasi i Kolibali su americki navuceni agenti.

  • Stranac

    11. januar 2015 | 13:37

    Pricajte nam bajke. Kalasnjikov se ne zaglavljuje.

  • 1970

    11. januar 2015 | 14:57

    koliko bezobrazno spinovanje od strane medija ja nemam reči...alo, i majmun zna da je sve nameštaljka isto kao i 9/11 tako da palite sa ovim žalopojkama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA