OGNJANOVIĆI NEĆE SKORO PRED SUD: Istraga u inostranstvu trajaće minimum šest meseci

Ministarstvo pravde treba pre svega preko međunarodne pravne pomoći da zatraži da se Federalni istražni biro (FBI) uključi u istragu i ispita transakcije novca u SAD, ali takav zahtev nadlažnog tužilaštva još nije stigao

  • 28

Jelena i Nebojša Ognjanović neće u skorije vreme na sud. Roditelji male Tijane Ognjanović (8), koji se sumnjiče za krivično delo prevare i pranje novca, u narednih šest meseci sigurno neće odgovarati pred sudskim većem s obzirom na to da će minimum toliko vremena biti potrebno da se prikupe sve informacije u vezi s tokovima novca koji je za lečenje njihove ćerke uplaćivan na račune u SAD i drugih inostranih banaka.

Po proceduri, na zahtev tužilaštva, Ministarstvo pravde treba pre svega preko međunarodne pravne pomoći da zatraži da se Federalni istražni biro (FBI) uključi u istragu i ispita transakcije novca u SAD, u čijoj su banci DŽ. P. Morgan Čejs Ognjanovići otvorili račun, koji nisu prijavili policiji. Podsećanja radi, taj i račun u Srpskoj banci otkrila je Radna grupa MUP-a tokom šestomesečne istrage, što je bio povod da slučaj preuzme tužilaštvo, podnese krivične prijave protiv roditelja male Tijane, oni ponovo budu saslušani uoči Nove godine i da se proširi istrage na međunardoni nivo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Taj zahtev, kako Naše novine saznaju, do prošlog petka nije stigao u Ministarstvo pravde. Privatni detektiv i bivši funkcioner Službe državne bezbednosti Božidar Spasić objašnjava da ispitivanje transakcija novca u Americi i u drugim državama predstavlja dug proces za koji je potrebno minimum šest meseci.

- Sam zahtev je, pre svega, specifičan i predstavlja proces. Samo u SAD tokove novca ispitivaće najmanje pet, šest inspektora FBI. Postavlja se pitanje da li, osim računa u banci u SAD, oni imaju i druge račune koji su bili otvoreni putem neke humanitarne organizacije ili crkve jer se u Americi i na taj način prikljupao novac za devojčicu. Osim iz SAD i Austrije, zatražiće se od svih država tokovi novca, tako da je potrebno ispitati, a i ispitaće se na desetine hiljada transakcija - objašnjava Spasić za Naše novine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na računima u dve banke koje su Ognjanovići sakrili "ležalo" je 100.000 dolara i 7.400 evra.

SRAMOTA: Ognjanoviće baš briga za drugu teško bolesnu decu!

Pokrenuta istraga protiv Ognjanovića!

(Telegraf.rs / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iliona

    12. januar 2015 | 00:30

    Srpska banka ode u stecaj a njihovi racuni su bas u toj banci. Drzava nam propade a inteligencije za savrsene lopovluke na pretek.

  • Dzipsi

    12. januar 2015 | 08:17

    Neka ih djavo nosi!

  • Bojan

    12. januar 2015 | 09:10

    Lopovska bando

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA