NOVA AKCIJA ZA "ZVEZDU": Evo šta ćete dobiti ukoliko im pomognete!

- Više ne možemo da funkcionišemo samo od donacija koje dobijamo od građana koji dolaze, to je sve manje i manje svakim danom. Nemamo više mogućnosti da održavamo bioskop od toga i odlučili smo se da pokušamo preko "Kickstartera" - rekla je aktivistkinja Maja Todorović

  • 2

Aktivisti koji su okupirali i "oživeli" bioskop "Zvezdu" sada imaju novu akciju, a vi im možete pomoći. Aktivisti planiraju da obnove "Zvezdu" i u njoj osnuju svojevrsni kulturni centar, a kako bi to postigli zatražili su pomoć od svih korisnika interneta.

Kako prenosi portal "24sata", oni su preko najvećeg globalnog portala za projekte "Kickstarter" predstavili slučaj "Zvezda" i zatražili 30.000 funti (oko 38.000 evra). Od prikupljenog novca planiraju da poprave krov koji prokišnjava, zamene električne i vodovodne instalacije, osposobe i grejanje i ventilaciju, a od novca koji preostane planiraju da poprave vrata i prozore. U slučaju sa ne skupe dovoljno novca za renoviranje, novac će uložiti u režijske troškove i sitne popravke.

NEZADOVOLJNI: Grupa mladih okupirala bioskop Zvezda!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

 

- Više ne možemo da funkcionišemo samo od donacija koje dobijamo od građana koji dolaze, to je sve manje i manje svakim danom. Nemamo više mogućnosti da održavamo bioskop od toga i odlučili smo se da pokušamo preko "Kickstartera" - rekla je Maja Todorović iz "Pokreta za okupaciju bioskopa".

Da bi "Zvezda" mogla da funkcioniše kao bioskop, neophodna je sanacija krova i instalacija.

- Nadamo se da ćemo zgradu potpuno da dovedemo u finkciju. Polako, ali nepokolebljivo, želimo da stvorimo bazu koja će pomoći da budućnost umetnosti i filma u Srbiji i ovom delu Evrope – obrazložili su oni u projektu na "Kickstarteru".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Podrška "okupatorima" bioskopa Zvezda!

Aktivisti pokreta su naveli i da postoji pravni problem koji može da osujeti njihove planove i da će pravna bitka trajati godinama.

- Poželjan ishod bio bi da "Zvezda" postane centar kojim će se javno upravljati – istakli su autori projekta.

Svako ko uplati više od 5 funti, dobija "iskreno hvala" na Fejsbuku, za 10 i više funti dobijate virtuelnu razglednicu, i vaše ime na Zidu donatora u holu bioskopa Zvezda (kao i svi koji doniraju više od te sume). Za 25 i više funti dobijate link ka filmu "Neposlušni" Mine Đukić, ili link ka srpskom filmu "Crnilo" Luke Bursaća, a možete da izaberete i staru kartu iz jednog od bioskopa "Beograd filma".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dragojević: Država da poništi privatizaciju bioskopa!

Za one koji doniraju više od 250 funti, tu je poklon paket sa blu-rej snimkom "Neposlušnih", majica Novog bioskopa Zvezda, 10 printova polaroid snimaka načinjenih tokom okupacije "Zvezde". Za više od 1.000 funti vaš film, ako ga imate, biće prikazan u bioskopu, a za više od 5.000 funti, upisujete se u mecene, i dobijate samo vašu tablu na ulazu u bioskop ili tablicu sa vašim imenom na sedištu bioskopa, počasno članstvo u bioskopu sa slobodnim ulazom na sve projekcije, i privatni razgovor sa "okupatorima"; kao i turu sa vodičem kroz 14 beogradskih bioskopa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    12. januar 2015 | 22:01

    Puno uspeha,u talasanju "Mrtvog mora"!... (Kulturu u Srbiji, odrzavaju u zivotu,samo entuzijasti.)...

  • BEN DELIJA

    12. januar 2015 | 21:12

    DECA SU SAMO TAKVA DA MOZES DA IH HVALIS BRAVO DEVOJKE I MOMCI BRAVO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA