Porodica Reka ipak želi pomoć Srbije

Rođaci porodice Reka, čijih je deset članova zimus stradalo u lavini, kažu da nikada nisu odbili pomoć predsednika Borisa Tadića. U Predsedništvu poručuju da njihova ponuda i dalje stoji

  • 0

Porodica Reka iz sela Restelica u opštini Dragaš na Kosovu nije odbila ponudu predsednika Srbije Borisa Tadića da Narodna kancelarija stipendira petogodišnju devojčicu Asmiru, jedinu preživelu u teškoj nesreći koja je odnela deset članova njene porodice, rekao je rođak stradalih Šaban Reka "Glasu Amerike".

Iz predsedništva je Telegrafu rečeno da, ukoliko porodica Reka to želi, njihova ponuda još uvek stoji.

"Mi ćemo tu informaciju proveriti s Ministarstvom za Kosovu i Metohiju i učiniti sve što možemo da pomoć porodici Reka stigne, ukoliko to žele, jer mi smo za iz medija saznali da oni pomoć odbijaju", kažu u Predsedništvu Srbije.

U Ministarstvu za KiM Telegrafu je rečeno da još uvek nemaju nikakve informacije u vezi s tim da bi članovi porodice Reka pomoć primili, niti direktivu od predsednika Srbije do išta preduzimaju.

Šaban Reka, čija su dva brata sa gotovo svim članovima porodice stradali u februaru ove godine u snežnoj lavini, kaže da nije tačno da je njihova porodica odbila pomoć predsednika Srbije, kako su tada mediji preneli.

- Ni od najvećeg neprijatelja ne odbijamo pomoć, jer mi smo stvarno u gubitku. Nema potrebe da odbijamo pomoć. Zbog čega, koji je razlog? Političke stvari na stranu, ovo je drugo - kaže Šaban Reka.

Podsetimo, nakon tragedije po nalogu predsednika Tadića Narodna kancelarija predsednika Republike donela je odluku da pomaže petogodišnju Asmiru do njene 18 godine. Mediji su nakon toga preneli da su predstavnici porodice Reka odbili pomoć iz Srbije.

U snežnoj lavini koja se obrušila na 12 kuća stradala je skoro cela porodica Reka. Od 11 članova desetoro je poginulo, a tešku nesreću jedina je preživela mala Asmira. Do nekih kuća u selu Restelica se još uvek jedva dolazi, a odroni stena predstavljaju strah za meštane. U delu Restelice gde se dogodila tragedija trenutno niko ne živi.

Pomoć i dalje pristiže stradaloj porodici Reka iz Restelice. Delegacija Islamske zajednice u Srbiji uručila finansijsku pomoć, a sa istim ciljem organizovan je niz akcija.

(D. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA