KAKO SU SE OBOGATILI TAKSISTI IZ KURŠUMLIJE: Nećete verovati kome naplaćuju vožnju čak 230.000 dinara!

- Često se desi da nas Albanci koje vozimo i časte, jer veruju da ćemo im doneti sreću da bezbedno pređu granicu i stignu do odredišta - pričaju kuršumlijski taksisti dodajući da su im klijenti najčešće mladi mada ima i slučajeva da odlaze čitave porodice

  • 4

U potrazi za boljim životom, gotovo svakog dana na desetine kosmetskih Albanaca odlazi ka zemljama Zapadne Evrope preko administrativnog prelaza Merdare. Sve njih uglavnom do Subotice ili Beograda odvoze kuršumlijski taksisti koji poslednjih meseci zadovoljno trljaju ruke zbog posla.

Za vožnju od Merdara do Subotice, prema svedočenju kuršumlijskih taksista, u prodseku treba izdvojiti 200 do 250 evra. Registrovana taksi vozila naplaćuju uobičajenu tarifu po taksimetru, pa vožnja košta oko 230.000 dinara, pišu "Novosti".

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

- Često se desi da nas Albanci koje vozimo časte, jer veruju da ćemo im doneti sreću da bezbedno pređu granicu i stignu do odredišta - pričaju kuršumlijski taksisti dodajući da su im klijenti najčešće mladi mada ima i slučajeva da odlaze čitave porodice.

- Oni malobrojni koji žele da pričaju, kažu da na Kosovu ne vide nikakvu perspektivu, da nemaju novca da se školuju, a da i za najteže poslove koje su radili dobijaju dnevnice od pet, najviše do deset evra - priča za "Novosti" taksista M. I.

Iako je neizvesno hoće li preći granicu Srbije i evropskih država, svima je obrazloženje uglavnom isto - da odlaze za poslom.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    3. februar 2015 | 11:04

    To nije istina, tamo se lepo živi od "pobede" nad Srbijom.

  • Deja

    4. februar 2015 | 09:56

    Nisi krali niti prisiljavali nekog da plati!

  • Miklos

    4. februar 2015 | 01:31

    Samo se vi zezajte dok ovi sa granice ne krenu i vama da oduzimaju auta ko ovim beogradskim i ns taxistima.Krenite do Horgosa ako smete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA