BILBORD PUN MRŽNJE: Makedonski Albanci udarili opet na Srbiju? (FOTO)

Na ulicama u Makedoniji osvanuo je bilbord na kome piše "STOP ZA SRPSKATA ASIMILACIJA NA MAKEDONSKATA NACIJA". U prevodu, stanovnici ove države žele da stanu na put srpskoj asimilaciji Makedonaca

  • 20

Najveći izazovi sa kojima se Srbi u Makedoniji suočavaju su tiha asimilacija, slab natalitet, zaštita srpskog duhovnog i kulturnog nasleđa. Jedan od udara na Srbiju je bilbord koji je osvanuo na ulicama, a pretpostavlja se da je postavljen od strane Albanaca.

Na ulicama u Makedoniji osvanuo je bilbord na kome piše "STOP ZA SRPSKATA ASIMILACIJA NA MAKEDONSKATA NACIJA". U prevodu, stanovnici ove države žele da stanu na put srpskoj asimilaciji makedonske nacije.

Pretpostavlja se da je ovo samo jedna u nizu provokacija od strane albanskih stanovnika, koji su poslednjih par godina u velikom broju naselili ovu susednu državu.

Oni su već dva puta protestovali u Skoplju u cilju oslobađanja optuženih Albanaca. Takođe, pokušali su da nateraju susedne države, među njima i Srbiju, da se odrekne dela svoje teritorije u cilju oformljenja Velike Albanije.

Meta njihovih napada su bili i srpski spomenici, koje su oskrnavili i uništavali u par navrata.

Evo kako Albanci ruše spomenik caru Dušanu u Skoplju!

(A. Đokić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    3. februar 2015 | 16:21

    Mozete vi siptari nama SRBIMA samo da ....

  • iz pouzdanih izvora.

    3. februar 2015 | 16:06

    Smesni su Sipci nema sta,misle da ce lako da preovladaju balkanom.Jos koja godina i kraj.Politika se menja sigurno,uticaj Rusije ce biti mnogo veci na balkan tj pravoslavne zemlje,Hrvatska ih ne zanima osim Krajne naravno a Sipcima da nisam u kozi i onima na Kosovu i ovima u MK i MNE.

  • Bojan

    3. februar 2015 | 17:01

    Nema nikakve veze sa Albancima. Kampanja je usmerena protiv kulturalne asimilacije, kao odgovor na sve cesce emitovanje emisija poput pinkovih zvezda, granda itd itd, koje su oklupirale makedonski medijski prostor. Na slici se ne vidi lepo donji desni ugao u kome stoji "narucilac: VMRO-NARODNA PARTIJA" (jedna makedonska stranka koja je u opoziciji).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA