Ćevapi zatvorili Mekdonalds u Banjaluci!

Zbog visokih cena i malih plata radnika, jedan od najpoznatijih lanaca brze hrane u svetu bio je prinuđen da zatvori svoj restoran u Republici Srpskoj

  • 31

Jedini restoran čuvene američke kompanije za brzu hranu "Mekdonalds" u Banjaluci, a samim tim i Republici Srpskoj, od danas je zatvoren. Do zatvaranja restorana došlo je iz poslovnih razloga, a bez posla su ostala 34 radnika.

Vlasnik franšize "Mekdonalds" za Republiku Srpsku u budućem periodu razmišljaće i o traženju alternativnih lokacija za restoran i nastaviće da razmatra opcije za razvoj brenda na tržištu RS, rekli su u Kompaniji "Dreamfoods restorani".

Banjalučki "Mekdonalds" otvoren je u oktobru 2012. godine, a investitor "Dreamfoods restorani" u restoran u Gospodskoj ulici uložio je više od 2,5 miliona konvertabilnih maraka (oko 1,3 miliona evra) .

Banjalučani nisu iznenađeni zatvaranjem "Mekdonaldsa". Svi ističu da su visoke cene bile prepreka većoj poseti, piše Glas Srpske.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Volim hranu u "Mekdonaldsu", iako kažu da nije zdrava. Žao mi je što će Banjaluka ostati bez ovog čuvenog brenda po kojem su prepoznatljivi veliki gradovi širom sveta. Međutim, cene njihovih proizvoda jednostavno nisu bile za džepove većine građana Banjaluke. Obrok slastan ali mali za sedam, osam maraka nikako se nije uklapao u kupovnu moć ljubitelja brze hrane. Tu su i naše navike da jedemo ćevape, pljeskavice, bureke i ostale specijalitete, tako da je "Mekdonalds" za većinu bio luksuz - rekao je Banjalučanin Branko Marković.

Ovako se pravi pomfrit u Meku! Da li ćete ga i dalje jesti? (VIDEO)

- U svom životu sam svega dva puta ušla u "Mekdonalds" i to po nagovoru društva. Hrana je tamo jako skupa. Jednostavno, zbog svog zdravlja nisam ljubitelj brze hrane i zato sam je izbegavala. Više volim pojesti ćevape ili neki drugi domaći specijalitet, koji su, uzgred, mnogo jeftiniji - rekla je banjalučanka Jelena Milovanović.

(Telegraf.rs/ Izvor:nezavisne.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko 100%

    16. februar 2015 | 14:15

    Ziveo banjalucki cevap,a naravno i pasulj sa kobajom,slaninica,beli luk,kiseli kupus(podvarak sa curetinom)proja ,hvala Bogu to nas je odrzalo!!!!!!!!!!!!!!!

  • Dr. za rock and roll

    16. februar 2015 | 14:36

    Razumem da se ovim truju na zapadu jer drugo nemaju bar u skandinaviji gde zivim a da ovo djubre neko jede pored nase pljeskavice nasih cevapa i rostilja to mi nikad u glavu nece uci. To neslano parce nazovi mesa sa 100 grama najmasnijeg moguceg i obojenog sosa tkz. otrova- fuj!!!

  • Dr. za rock and roll

    16. februar 2015 | 14:29

    Tako je moja pametna srpska braco!! Nek otrov za velike pare a najmanje moguce plate prodaju negde drugde i debljaju debile nas ne!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA