Ponos Crne Gore seli se u Beograd?

Posle "JAT"-a, "Etihad" planira da kupi "Montenegro erlajns" čija baza bi, sasvim logično, bila u Beogradu

  • 6

Avio-kompanija Etihad ervejz iz Abu Dabija namerava da kupi crnogorskog nacionalnog avioprevoznika Montenegro erjalns i da njegovo sedište premesti u Beograd.

 

Predstavnici te kompanije nedavno su se sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini Montenegro erlajnsa. Tom prilikom je usmeno predstavljen jedan od planova "Etihada" kojim bi sedište Montenegro erlajnsa bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika bio drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih.

 

Tokom razgovora, predstavnici "Etihada" su naglasili i da postoji mogućnost da se jedan avion "embraer" iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

 

Radio televizija Srbije prenosi da to nije prvi put da se "Etihad" interesuje za Montenegro erlajns i da je ta poznata avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ranije je pokazala interesovanje za crnogorskog avioprevoznika, ali da dogovor nije postignut, jer su zahtevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

 

Sličnu stvar "Etihad" je pre dve godine uradio u Srbiji kada je preuzeo 49 odsto akcija tadašnjeg "JAT ervejsa", dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija.

 

Vučić: Etihad odobrio objavljivanje ugovora!

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mileva

    26. februar 2015 | 16:06

    Ne mogu crnogorci bez Beograda!

  • Metohija

    26. februar 2015 | 16:43

    Ponos se odande odavno odselio NAZALOST.

  • Novosadjanka

    26. februar 2015 | 19:20

    Malo po malo.Eto nas opet zajedno.Dzaba ste krecili.Doci ce opet to vreme.To je prirodna stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA