MISTERIJA: Ko je Srbin koji je za luksuznu jahtu iskeširao pola miliona evra? (FOTO)

Ako ste planirali da na Sajmu nautike kupite ručno rađenu jahtu "Carver C34", vratite tih 350.000 evra u novčanik - već je prodata

  • 13

Čovek koji je preduhitrio sve one koji su kupovinom jahte na Sajmu nautike hteli da uštede 44.000 evra (za koliko je viša redovna cena) je tajanstveni biznismen čiji identitet je strogo čuvana tajna.

Kako su nam rekli upućeni u njegovo umeće življenja, koje se juče ispoljilo u kupovini kruzera na dva nivoa, sa dve spavaće, jednom (samo?) dnevnom sobom i kupatilom, ovaj hedonista svoje plovilo rezervisao je još pre godinu dana.

Osim činjenice da je pretekao sve one koji su za C 34 upravo spremili sitno, o njemu se zna još i to da se - osim plovidbom u jahtama - bavi i preradom metala.

Šalu na račun materijalnog stanja prosečnog Srbina na stranu, za razliku od ostatka Srbije, u halama 5 i 11 Beogradskog sajma ovakvi posetioci nisu nikakva retka vrsta.

- Naši kupci su najčešće poslovni ljudi i privatnici - kako stariji, tako i mlađi. Kupuju sve: od ekspres kruzera, preko "ozbiljnih brodova", do čamaca za plovidbu. Zanimljivo je da mnogi od njih uopšte ne izgledaju kao neko ko bi ovde ušao i kupio neko plovilo, jer su zapravo zaljubljenici u vodu ili pecanje, koje ne zanima luksuzan život, već uživanje u hobiju - kažu na jednom od štandova Sajma nautike.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Kako čujemo, raritet nisu ni oni kojima su roditelji dali novac da sebi kupe neki čamac, što je malom broju njihovih vršnjaka poznata pojava, a cenimo i suma, jer je reč o više desetina hiljada evra.

- Dešava se da dođu mladići kojima tata finansira zanimacije, ali takvih nema mnogo. Kad je reč o mladima, mnogo više je onih koji dolaze samo da razgledaju - navodi jedan od naših sagovornika.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ako na Sajam nautike planirate da dođete iz čiste zabave, ukoliko pri sebi nemate barem nekoliko hiljada evra (koliko staju polovna plovna vozila) izaći ćete odande praznih ruku, ali ćete prethodno zaista imati šta da vidite.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Osim prodate jahte o čijem vlasniku još razmišljate, u ponudi Sajma ima još luksuznih plovila, kao što je “Monterej 234” - sportskik gliser, atraktivnog dizajna, sa ležajem za sunčanje koji može da se pretvori u klupu, ili “suntraker”, pontonski čamac za plovidbu i uživanje na vodi, koje na (još) viši nivo podižu “party” bar i ležaji koji se mogu sklopiti u kabinu za presvlačenje.

Još jedna od nautičkih stvari zanimljivih za videti je i ”fiš fajnder”, koji snima ribe i morsko dno, što možete pratiti na displeju telefona, "za samo 24.000 dolara".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Tu su i skuteri, kanui po cenama u rasponu od 30.000 do 105.000 dinara, a najjeftiniji proizvod koji ovde možete naći su gumeni čamci sa dva vesla, od 600 evra.

I dok u ovu cenu čamca ne ulazi motor, koji košta isto toliko, pogledajte šta je sve uz svoju jahtu dobio misteriozni jahtaš.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Osim pomoćnog elektromotora, klima uređaja, sistema za izbacivanje otpadnih voda i navigacione opreme, u paketu sa jahtom idu i:

- sto na komandnom mostu

- stereo sistem

- tepisi na komandnom mostu i kokpitu

- frižider

- zastori za vrata u salonu

- ležaljka za sunčanje na pramcu

- komplet zastora i roletni

- set dekorativnih jastuka

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Sajam nautike, lova i ribolova trajaće do 1. marta, a posetioci će moći da prisustvuju tradicionalnim takmičenjima u spremanju ribolovačkih i lovačkih specijaliteta, na otvorenom prostoru 28. februara i 1. marta. Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

(Jovana Babić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xs

    26. februar 2015 | 18:52

    Verovatno je kupac, vlasnik neke firme koja duguje za porez.

  • DARKO 100%

    26. februar 2015 | 18:55

    DOBRO TO NIJE MALA PARA,AL U POREDJENJU DA NEKO VOZI AUTO U TOJ VREDNOSTI ONDA TO NIJE NISTA,SOBZIROM DA SU JAHTE SIMBOL BOGASTVAVI DA NEMOZE TO SVAKO IMATI,ONE NE DONESE ZARADU,VEC JE TO HEDONIZAM ZA UZIVANJE I TROSENJE PARA ,NEKE JAHTE KOSTAJU I PO NEKOLIKO DESETINA MILIONA EURA,PA I DO STOTINU,S U POREDJENJU SA NJIMA TO BI BIO CAMAC

  • Mladen

    26. februar 2015 | 20:10

    Koju prdnjavu napraviste pa to je plovilo ispod proseka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA