USTAŠE IPAK NEĆE ŠETATI ZAGREBOM: Zabranjen skup proustaške stranke

Predsednik proustaške stranke A-HSP-a Dražen Keleminec skup je najavio pred Prekršajnim sudom u Koprivnici kada je ispred zgrade suda otpevao koljačku ustašku pjesmu "Evo zore, evo dana"

Ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić zabranio je proustaškoj Autohtonoj - Hrvatskoj stranci prava (A-HSP) postrojavanje "stranačke vojske" na Trgu bana Jelačića u subotu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ta stranka je zagrebačkoj policiji prijavila okupljanje pod nazivom "Zakletva domovini i zakletva Klubu Hrvatskih patriotskih snaga", a koje je zakazala za 28. februar od 12 do 15 sati u Ilici i na gradskom trgu, prenosi portal index.hr.

USTAŠE ĆE ŠETATI ZAGREBOM: Policija odobrila skup stranačke vojske ''Hrvatske domoljubne snage''!

- S obzirom na to da organizator osnivanje, postrojavanje i zakletvu stranačke vojske namerava da održi na centralnom gradskom trgu i delimično u najfrekventnijoj ulici, gde se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana, izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji osnovana verovatnoća da bi održavanje i javnog okupljanja uz postrojavanje i polaganje zakletve izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana - saopštio je MUP.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

S obzirom na vreme, broj učesnika i prirodu okupljanja moglo bi se ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana i dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira, kaže se u saopštenju. Nakon što je MUP objavio da je ustaški skup na centralnom zagrebačkom trgu zabranjen, A-HSP je saopštio da ne ne priznaju odluku ministra i da će u subotu doći na postrojavanje.

Predsednik A-HSP-a Dražen Keleminec postrojavanje je najavio u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici. Tada je Keleminec ispred zgrade suda otpevao koljačku ustašku pjesmu "Evo zore, evo dana" i poručio da će iza te pesme uvek stajati.

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    26. februar 2015 | 21:59

    Nece ih ni njihovi!!! Pukli ste ustase vidite da ta zemlja nije vasa!! Xaxaxaxa. A osilili se mislili da je to njihova zemlja oce da marsiraju za hitlera da rataju a ono samar pljas!!!! USA - USTASE. 10-0 Sad cutite i pokrite se jer vam je samo to ostalo.... Jos jedan poraz ustasa u nizu poraza i jos javno pred citavim svetom---- NEMATE ZEMLJU VISE PUKLI STE aj mrs

  • Suza

    26. februar 2015 | 21:58

    Pa njihova predsednica obozava Tompsona, u cemu je problem?

  • Brade

    26. februar 2015 | 22:37

    Bravo, Ranko, Srbine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA