VIŠE OD 6.500 GRAĐANA BEZ STRUJE: Nevreme izazvalo klizišta i pokidalo dalekovode, evakuisane dve osobe!

Sneg i kiša koji padaju bez prestanka od sinoć su izazvale velike poteškoće građanima naše zemlje. U mnogim delovima Srbije nema struje, nekoliko pritoka se izlilo, ali za sada još uvek ne postoji opasnost od poplava

  • 2

Kiša koja od jutros pada u većem delu Srbije, podigla je nivo vode u pojedinim rekama, zbog čega su manja izlivanja zabeležena na Dumaći i Dobravi na teritoriji Šapca, ali prema poslednjim podacima, u našoj zemlji nema ozbiljnijih izlivanja vodotokova, niti je stanovništvo ugroženo.

OPET NAS ČEKA KATASTROFA: Evo šta kaže jedini meteorolog koji je predvideo užas od poplava! (FOTO)

- Imali smo za sada samo dva evakuisana lica kod Banje Badanja, put Zavlaka - Šabac. Nekih 30-ak objekata u nebranjenom delu je bilo uslovno rečeno ugroženo jer je voda bila 30 centimetara - rekao je Predrag Marić, načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije.

CRVENI ALARM ZBOG POPLAVA U SRBIJI! Evo kojim mestima preti KATASTROFA od nabujale vode!

U toku dana su se na više mesta u Srbiji pojavila klizišta, ali i otežano kretanje na magistralnim putevima, međutim za sada nema ozbiljnije ugroženosti objekata i ljudi u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

KRENULO IZLIVANJE REKA!!! Šabac ponovo u opasnosti! (FOTO)

- Ako kiša pređe u sneg i temperatura se spusti, to će nam ići na ruku i to je nešto čemu se nadamo - istakao je Marić i dodao da su ekipe Sektora za vanredne situacije na svim potencijalno kritičnim mestima, a napomenuo je i da neće biti opuštanja sve do subote, kada se očekuje smirivanje vremenske situacije.

Pune se džakovi, Obrenovčani u strahu od novih poplava!

Načelnik Uprave za vanredne situacije Beograda Rade Milošević je istakao da prema poslednjim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, u glavnom gradu će padati kiša tokom noći i sutra, ali slabijeg inteziteta.

U Topoli vanredna situacija, u Koceljevi se izlila reka Kozara!

Printscreen: accuweather.com Printscreen: accuweather.com

Prema njegovim rečima, unutrašnje reke su uslovno problematične i može doći do bujičnih, ali trenutnih i kratkotrajnih poplava, ali je istakao da "pre svega misli na manje reke, potoke koje čine sliv većih reka, poput Kolubare, Save i Dunava".

VETAR RUŠI KROVOVE, BEZ STRUJE 8.500 DOMOVA: Nevreme u Hrvatskoj sve jače! (FOTO) (VIDEO)

- Sneg koji je neprestano padao na teritoriji Bajine Bašte, pokrenuo je klizišta u Jelovniku i selu Draksin koje se otisnulo u potok, zapušilo pregradnu deponijsku branu i preti da se obruši na most na magistralnom putu Užice - Ljubovija - rekao je predsednik ove opštine Radomir Filipović i istakao da je u ovoj opštini bez struje trenutno 369 stanovnika.

HAOS I U CRNOJ GORI: Sever zemlje bez struje, na primorju poplave! (VIDEO)

- Došlo je do kvara na sve tri trafo stanice koje snabdevaju strujom meštane Zaglavka na delu ka Kadinjači i Ratištu. Ovi potrošaći će sigurno i tokom noći biti bez struje. Sve ekipe su na terenu, ali zbog nepristupačnog terena, magle i snega neće sami moći da otklone kvar do jutra, kada im stiže dodatna pomoć iz Elektrodistribucije - rekao je Filipović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Zlatiborskom okrugu je vlažan i težak sneg izazvao kvarove na dalekovodima, usled čega je 2.600 potrošača od jutros bez struje.

- Trenutno električnu energiju nema 1.600 potrošača u opštini Čajetina u mestima Ljubiš, Vodice i Semegnjevo, u Prijepolju struju nema 600 potrošača, novoj Varoši 300 i 100 potrošača u opštini Bajina Bašta. Ekipe su na terenu i kvarovi se otklanjaju. Do kraja dana struju će dobiti svi potrošači - rekao je rukovodilac Sektora za upravljanje Ogranka ED Užice Dušan Šunjevarić.

Bez struje zbog pokidanih dalekovoda ostalo je i 1.500 domaćinstava u Priboju i to u selima Krajčinovići, Bučje, Krnjača i Sastavci, ali su ekipe Elektrodistribucije i u ovom delu zemlje na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Regionalni putni pravac Krupanj - Cer - Šabac je u prekidu. Prema poslednjim informacijama koje su pristigle od nadležnih iz PZP "Valjevo", reka Crnica se izlila iz svog korita i poplavila deo puta, te se vozači upućuju na alternativni putni pravac preko Loznice, preneo je sajt Krupanj-info, a i u ovom delu stanovništvo ima problema sa električnom energijom, jer je nekoliko domova ostalo bez nje.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije zajedno sa drugim nadležnim službama angažovani su na područjima zahvaćenim obilnim padavinama, prate stanje na terenu i spremni su da brzo i efikasno reaguju, saopštio je MUP.

- U cilju zaštite Uba postavljeni su veći nasipi. U brdsko-planinskom području kiša je prela u sneg što je povoljno za razvoj hidrološke situacije u donjem slivu reke Kolubare. Vodostaj reka je i dalje u porastu, osim reke Kolubare i Tamnave u gornjem slivu na području Koceljeve gde je u stagnaciji - stoji u njihovom saopštenju.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg-011

    5. mart 2015 | 22:14

    Znali su da ce se ponoviti. Zasto nisu preuzeli mere na vreme ?! Pliva nasa lepa zemlja Srbija opet .... A Ovo je, izgleda, tek pocetak .... Sta ce biti na prolece ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA