KRENULO IZLIVANJE REKA!!! Šabac ponovo u opasnosti! (FOTO)

Vodostaj Save kod Šapca prešao je 400 centimetra. Štab za vanredne sitiuacije u ovom gradu naredio je proveru ispravnosti vode za piće, razmatra se i opasnost od klizišta, nivo podzemnih voda je visok, pa su sve crpne stanice su stavljene u pogon

  • 10

Na nekoliko mesta na tokovima reka Dumača i Dobrava zabeležena su manja izlivanja. Štab za vanredne sitiuacije grada Šapca naložio je konstantno praćenje situacije na tim rekama. Vodostaj Save kod Šapca prešao je 400 centimetara.

Štab je naredio i proveru ispravnosti vode za piće, razmatra se i opasnost od klizišta, nivo podzemnih voda je visok i sve crpne stanice su stavljene u pogon.

CRVENI ALARM U SRBIJI: Sutra i preksutra rekordne padavine!

- Vodostaj Save kod Šapca prešao je 400 centimetara, tako da smo u stanju redovne odbrane od poplava. Iz Vodoprivrednog preduzeća "Sava" očekujemo predlog mera za saniranje izlivanja Dumače i Dobrave - rekao je komandant štaba, gradonačelnik Nebojša Zelenović.

U Gradskoj upravi će biti formiran centar za prijem informacija kako bi se neprekidno koordiniralo i pravovremeno reagovalo. Crpne stanice rade u punom kapacitetu, čiste kanalizacionu mrežu gde god je to moguće, prati se stanje puteva i klizišta, dodao je on.

Foto: Vladimir Bijelić Foto: Vladimir Bijelić

Zelenović je takođe upozorio na činjenicu da nadležni republički organi još nisu reagovali na zahtev lokalne samouprave za preduzimanje hitne sanacije nasipa duž Save.

DOLAZE POPLAVE? Evo kad se očekuje porast vodostaja reka!

- Nekoliko puta se grad Šabac odbraćao državnim organima zbog nastavka sanacije nasipa na Savi, od Drenovca do Čevrntije. Reč je o pet kilometara nasipa koji je u katastrofalnom stanju, neprekidno zahtevamo reakciju nadležnih ali odgovora nema - upozorava gradonačelnik.

Kaže da ima usmenu informaciju od predstavnika Srbijavoda i da oni u ovom trenutku traže novac za izvođenje radova, u najboljem slučaju u avgustu ili septembru ove godine.

Zelenović smatra da je nedopustivo da se grad od 120.000 stanovnika ostavi na cedilu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сима

    5. mart 2015 | 12:49

    Годину дана НИШТА НИСМО ПРЕДУЗЕЛИ!!!

  • Ccc

    5. mart 2015 | 12:32

    Koga briga kad nece da prave zastite posle proslih poplava nek prave splavove sad.

  • Mark

    5. mart 2015 | 13:29

    Zovim u bg-u i nisam blizu reka ovo me ne pogadja uopste a oni sami nek se snalaze. Posto vidim da im je vlast "pomogla" za nasipe i kanale. A i "imamo" vojsku koja ce da pomaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA