U Topoli vanredna situacija, u Koceljevi se izlila reka Kozara!

Kiša koja neprestano pada od sinoć, usled zasićenosti zemlje vodom, utiče na drastično povećavanje vodotokova potoka i reka, pre svega reke Jasenice

  • 1

Opština Topola proglasila je danas vanrednu situaciju koja se odnosi na sedam sela na području te opštine zbog obilnih kiša koje padaju od sinoć.

Najkritičnija situacija je na području Koceljeve i Kamenice gde se izlila Kozarska reka, koja je poplavila poljoprivredno zemljište.

Kada su u pitanju vodotoci prvog reda, najugrožena je zapadna Srbija, međutim, najave RHMZ i situacija na terenu govore da će se oni kretati na nivou redovne odbrane od poplava.

Pune se džakovi, Obrenovčani u strahu od novih poplava!

Predsednik Skupštine opštine Topola, Dragan Jovanović, izjavio je da je odluka doneta na predlog Štaba za vanredne situacije i da se odnosi na sela Natalinci, Šume, Kloka, Maskar, Rajkovac, Zagorica i Belosavci i Kloke.

- Kiša koja neprestano pada od sinoć, usled zasićenosti zemlje vodom, utiče na drastično povećavanje vodotokova potoka i reka, pre svega reke Jasenice - rekao je Jovanović.

U selo Natalinci stigao je kamion sa peskom i džakovima kako bi se napravio odbrambeni bedem i sprečila potencijalna opasnost širenja reke.

- Reka Kubršnica se takođe izlila i u ataru sela Zagorica, ali tu nisu ugrozene kuće - dodaje Jovanović.

KRENULO IZLIVANJE REKA!!! Šabac ponovo u opasnosti! (FOTO)

Naročito su ugroženi donji delovi opštine u pravcu ka Smederevskoj Palanci i Beogradu.

- Kada su u pitanju vodotoci prvog reda, najugrožena je zapadna Srbija. Međutim, najave RHMZ i situacija na terenu govore da će se oni kretati na nivou redovne odbrane od poplava.Ono što može da predstavlja teškoću su mali bujučni tokovi na kojima su moguća lokalna izlivanja i to tamo gde ne postoji sistem za odbranu - rekao je Goran Puzović, direktor javnog preduzeća "Srbijavoda".

On je naglasio da su džakovi sa peskom podeljeni pojedinim lokalnim samoupravama koje su ih tražile i to od tri do pet hiljada džakova, u zavisnosti od procenjenih potreba za njima.

CRVENI ALARM ZBOG POPLAVA U SRBIJI! Evo kojim mestima preti KATASTROFA od nabujale vode!

- Ono što nam ide u prilog jeste to da će sneg koji pada usporiti poplavni talas, a za naredna tri, četiri dana su najavljene niske temperature što će umiriti bujične tokove - ocenio je Puzović.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumadinac

    6. mart 2015 | 07:56

    Treba tim rekama cistiti korita kao sto rade sve normalne zemlje a ne sada strahovanja pare vam niko vise nece deliti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA