BMW SMRTI HARAO I RANIJE: Vozač s Ade Huje vozio bez dozvole!

Vozač BMW-a smrti Dušan Jovanović (20), pored 27 prekršajnih prijava ima i jednu krivičnu, jer je vozeći taj isti BMW izazvao još jedan udes u beogradskoj Radničkoj ulici, više od godinu dana pre nesreće na Adi Huji!

  • 8

Vozač BMW-a smrti Dušan Jovanović (20), pored 27 prekršajnih prijava ima i jednu krivičnu, jer je vozeći taj isti BMW izazvao još jedan udes u beogradskoj Radničkoj ulici, više od godinu dana pre nesreće na Adi Huji!

VOZAČ BMW-a SMRTI: Kriv sam za smrt svojih drugara, ali NISAM VOZIO 111 km na sat!

Upravljajući vozilom bez položenog vozačkog ispita, Jovanović je udario u „reno lagunu“ i povredio ženu L. I. Nesreća se dogodila 13. oktobra 2013. Policija je tad protiv njega podnela krivičnu prijavu koja je redovnim putem prosleđena nadležnom tužilaštvu.

Kako je u vreme ove nesreće započela poslednja reforma koja je nekoliko meseci u potpunosti paralisala pravosuđe, ova krivična prijava je zajedno s hiljadama drugih čekala preraspoređivanje u novoosnovana tužilaštva i sudove.

Nažalost, pre nego što je stigla u Drugo osnovno tužilaštvo, koje je odmah pokrenulo predistragu, u međuvremenu se dogodila tragedija na Adi Huji u kojoj su poginuli troje mladih Beograđana.

Jovanović je samo nekoliko dana pred početak suđenja za nesreću na Adi Huji, sproveden kod nadležnog tužioca gde je trebalo da bude saslušan zbog udesa u Radničkoj ulici, ali je on iskoristio svoje zakonsko pravo i zatražio odlaganje saslušanja, uz obrazloženje da želi da angažuje branioca.

Foto: Tanjug/ Srđan Ilić Foto: Tanjug/ Srđan Ilić

SUĐENJE VOZAČU BMW-A SMRTI: Drugovi nasrtali na publiku i novinare

Na suđenju za tragediju na Adi Huji potvrdio je da je vozio bez dozvole i naveo da su mu automobil BMW kupili mama i tata za 18. rođendan.

Jovanović je rekao i to da je u auto-školi odvozio sve časove, ali da je pao na polaganju testova.

Iako su brojni stručnjaci nakon nesreće pozivali Jovanovićeve roditelje na odgovornost, smatrajući da je njihova krivica najveća, pravno ih nije bilo moguće goniti jer je Jovanović punoletan, a zašto su detetu koje nema dozvolu kupili automobil, objasniće možda tokom suđenja.

Saobraćajna policija koja je obavila uviđaj nakon udesa u Radničkoj, ustanovila je da Jovanović nije bio pod dejstvom alkohola.

Tokom istage, veštaci će utvrditi kojom je tačno brzinom vozio, kao i koliku je materijalnu štetu prozrokovao na kolima L. I., koja je u udesu povređena.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    6. mart 2015 | 13:34

    roditelji su krivi sto su kupili svom sinu auto i dali mu da vozi bez dozvole....sta kao nisu mu davali nego ga je cekao auto dok ne polozi vozacki....u normalnim porodicama auto se kupuje posle polozenog vozackog ispita....mislim da bi trebalo kazniti i roditelje ako ne zatvorska kazna onda debela novcana....a ovom napaljenom klincu koji se sad kaje zbog svega debela zatvorska kazna.....

  • Aaa

    6. mart 2015 | 12:55

    27 prekrsajnih prijava i 1 krivicna- malo li je! On se sigurno ne bi zaustavio na tome, kao sto nije. Da je zakon drugaciji-sve bi bilo drugacije.

  • Ask

    6. mart 2015 | 12:41

    I posle neka neko kaze kako roditelji nisu odgovorni za ovakva ponasanja svoje dece.Kad su mu kupovali auto,prvo nisu mislili na svoje dete,a posle na sve druge....Decka osloboditi,a roditelje zatvoriti ,i kazniti za sve prekrsaje ,i pogibiju njegovih drugova,po 50 i vise godina.Čudo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA