ČEDO MOJE, KUDA TE VODE? Srceparajući jecaji majke na sahrani dečaka (9) koji se utopio u kanalu Ibar-Lepenac

Njegoš Rakić (9) koji je nastradao 8. marta u selu Zupče kod Zubinog potoka, tako što se okliznuo i pao u kanal Ibar-Lepenac, sahranjen je, a na večni počinak isprartilo ga je celo selo, rodbina i drugari iz Osnovne škole "Blagoje Radić" gde je on išao u treći razred

  • 11

Uz veoma bolne reči, Jadranka Rakić se oprostila od svog sina Njegoša (9), koji se u nedelju udavio u kanalu Ibar-Lepenac u selu Zupče kod Zubinog potoka, pišu beogradski mediji.

DEČAK (9) SE UTOPIO U LEDENOJ VODI: Upao u kanal Ibar-Lepenac, telo izvukle komšije

- Čedo moje drago, kuda te vode! Doneo si mi cveće i zauvek otišao. Vrati se kući sine moj, molim te - kroz jecaj je Jadranka govorila.

MAJKA GLEDALA KAKO JOJ SE SIN DAVI I ZOVE U POMOĆ: Jezivi detalji tragedije porodice Rakić

Dečak je sahranjen 9. marta, a došlo je celo selo da ga isprati, rodbina i drugari iz Osnovne škole "Blagoje Radić" gde je on išao u treći razred, a govor je održala jedna od njegovih učiteljica.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Od danas je tvoja klupa prazna, mnogo nam nedostaješ. Teško nam je što moramo u ovom trenutku da se oprostimo od tebe. Pamtićemo te kao veselog i nasmejanog dečaka - rekla je učiteljica.

Ujak preminulog dečaka, Miroslav Rakić, rekao je da pre nego što je krenuo na pecanje, otišao kod majke da joj odnese cveće za 8. mart.

- Kupio joj je cveće i čestitao praznik, skinuo patike i u papučama sa mlađim bratom otišao da peca pastrmku u kanalu. Nikome nije jasno kako se okliznuo jer mu to nije bio prvi put da peca. Kanal se nalazi na 30 metara od stare kuće u kojoj žive - kaže on.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Mlađi brat je video da je Njegoš pao u vodu i otrčao je odmah po majku koja je brzo reagovala i zvala pomoć, ali za njega je nažalost bilo kasno, jer je voda u kanalu mutna i brza.

- Komšija je Njegoša izvukao na oko 300 metara gde je pao u ledenu vodu, a poslednjih dana kanal je nadošao zbog obilnih padavina. Obala je strma i dečak se okliznuo a bujica ga ponela - ispričao je Rakić.

On je o nastradalom dečaku i njegovoj porodici imao samo najlepše mišljenje.

- Jadranka je samohrana majka koja je sa četvoro dece živela samo od socijalne pomoći, ali je veoma brižna majka i Njegoševa smrt ju je mnogo pogodila, kao i njegovu braću i sestru. Otkako su im rekli da im je brat preminuo, ne prestaju da plaču - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • r

    10. mart 2015 | 06:48

    Pocivaj u miru srce malo. Iskreno saucesce porodici!

  • EvoneznambogUmi

    10. mart 2015 | 02:57

    Tragedija kakve nema... Decu ne treba pustati sami da budu dok su mali....... TUGA! Saucesce porodici... :'(

  • Zdrav Razum

    10. mart 2015 | 07:37

    Neka te Andjeli cuvaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA