OVO JE NAJBAKSUZNIJI GRAD U SRBIJI: Poplave, klizišta, zemljotres... ŠTA JE SLEDEĆE?

- Nije bilo svejedno kada je zaljuljalo pre neko veče. Dosta je bilo propasti prošle godine i samo nam još fali zemljotres - kaže jedna meštanka očigledno najbaksuznijeg grada u Srbiji

  • 1

Taman kad su mislili da gore ne može da ih snađe nakon prošlogodišnjih poplava, žiteljima Krupnja, pogođenim poplavama i klizištima, stigla je vest da im prete i zemljotresi, odnosno da se nakon potresa u Kosjeriću seizmička aktivnost pomera ka njihovom kraju.

- Nije bilo svejedno kada je zaljuljalo pre neko veče. Dosta je bilo propasti prošle godine i samo nam još fali zemljotres. Čula sam da se pominje Krupanj, ali se nadam da to nije tačno. Mislim da još niko ne može tačno da kaže precizno kad će negde biti potresa, mada nije prijatno kada se mesto gde živiš pominje u vezi sa takvim stvarima - kaže jedna meštanka Krupnja.

Živko Miladinović je u maju prošle godine, u jednoj noći, pod naletima poludele rečice Kvržave ostao bez kuće. Danas živi u Krupnju, gde je od države dobio nov krov nad glavom.

- Brinu me priče o zemljotresu, dosta je Krupanj imao problema i samo nam još to fali - kaže on.

Foto-ilustracija: Ivan Petrović, Wikipedia/public domain Foto-ilustracija: Ivan Petrović, Wikipedia/public domain

Krupanjci su juče razgrabili štampu u kojoj se njihovo mesto pominje u priči o zemljotresu, ali većina misli da je izjava seizmologa izvučena iz konteksta. Navode da u opštini imaju oko 300 klizišta, od čega je 140 u zoni stambenih objekata.

(Telegraf.rs / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA