LEGIJA: Rade Marković mi je tražio da uklonim ubice Slavka Ćuruvije!

Legija je ispričao da je saznao ko je ubio vlasnika "Dnevnog telegrafa", jer mu je tokom posete u prostorijama Državne bezbednosti, Marković nonšalantno rekao: "Ovi Radonjini što su ubili Slavka Ćuruviju", pritom misleći na Mikija Kuraka i Ratka Romića

  • 4

Milorad Ulemek Legija izjavio je 8. januara prošle godine da mu je Radomir Marković, bivši šef Državne bezbednosti, ispričao da su on i Ratko Romić ubili novinara Slavka Ćuruviju.

- Radomir Marković mi je 2002. godine, isfrustriran što su mnogi na slobodi a on u zatvoru, poslao zahtev da se organizuje ubistvo Miroslava Kuraka. Prethodno mi je ukazao da su on i Ratko Romić ubili novinara Slavka Ćuruviju - rekao je tad Ulemek u Zabeli, govoreći o likvidaciji vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina".

Njegov iskaz nalazi se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal koja je stupila na snagu, a ovaj dokument ima 131 stranu, u kojim su do detalja navedeni podaci o svim akterima koji su direktno ili posredno umešani u ubistvo novinara, pišu Novosti.

Ulemek je dalje naveo da je pristao da organizuje likvidaciju Romića i Kuraka, koji su u ovom predmetu označeni kao direktni izvršioci, pa tvrdi da je "Dušana Spasojevića izgasirao vezano za Kuraka, jer je smatrao da će to biti najbrže i najlakše da on to uradi".

Foto: Tanjug Arhiva/AP/Peđa Milosavljević Foto: Tanjug Arhiva/AP/Peđa Milosavljević

- Spasojeviću sam ispričao da ga je Kurak "pljuvao" nazivajući ga "seljakom iz Gajtana". To ga je naljutilo i odmah je izdao nalog svojim "pit bulovima" da se to završi - navodi se u Legijinoj izjavi.

On takođe tvrdi i da je bivši šef DB Radomir Marković, koji je optužen da je podstekavao na ubistvo Slavka Ćuruvije, prvo njemu ponudio ovaj zadatak, ali da je on to odbio "jer je u tom periodu sa Jedinicom za specijalne operacije bio angažovan na Kosovu i Metohiji".

Printskrin: huntineurope.com Printskrin: huntineurope.com

Legija je, prema navodima iz optužnice, ispričao da je saznao ko je ubio vlasnika "Dnevnog telegrafa", jer mu je tokom posete u prostorijama Državne bezbednosti, Marković nonšalantno rekao: "Ovi Radonjini što su ubili Slavka Ćuruviju", pritom misleći na Kuraka i Romića.

- Kuraka sam znao odranije, kao nekog ko je devedesetih godina na Dorćolu ubio Vladu Petrovića i da je tada zvanično povučen iz Službe, ali je zapravo ostao u njoj do samog kraja, do 5. oktobra 2000. godine - rekao je Ulemek, navodeći da je poznavao i Romića, tako da nije mogao da napravi grešku na koga je Marković mislio.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. mart 2015 | 15:09

    ZASTO NISAM PTICICA DA LETIM DALEKO I DA VIDIM NAPOLJU CEKA LI ME NEKO PRODAJ MAJKO GOLFA DIZELASA PA IZVADI SINA ROBIJASA!!!!

  • Ja

    25. mart 2015 | 15:45

    Ok vazi... da li si kojim slucajem poznavao specijalne jedinice radio sa drogom ucestvovao u ubistvu premijera maltretirao ljude kidnapovao ljude ma idi da ti i to nisu rekli da uradis...

  • XXL

    25. mart 2015 | 15:39

    Srbija je po procentima zemlja sa najviše kriminalaca na zemaljskoj kugli. Užas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA