Želite polovni automobil s garancijom? Ovo treba da znate!

Ukoliko ste odlučili da kupite polovan automobil u garantnom roku, obavezno proverite dokumentaciju kako biste videli da li je prekršen neki od uslova garancije, jer prevare se ne dešavaju samo u našoj zemlji

  • 2
Prodaja službenih vozila , auto pijaca Foto: Milena Đorđević

Polovni automobili koji su još uvek pod garancijom predstavljaju pravi izbor za kupca jer se tako može proveriti njihova kilometraža i kvarovi.

Prednost automobila kojima nije istekao garantni rok jeste da ste sigurni u njegovu kilometražu, ima original servisnu knjižicu, može da se proveri njegova istorija, popravljan je isključivo originalnim delovima i redovno je servisiran.

Kako izabrati polovni automobil - šta gledati prilikom kupovine? (FOTO)

Kada su u pitanju polovni automobili kupljeni u Srbiji, iz dokumentacije koja dolazi uz vozilo lako ćete zaključiti koliki je garantni rok i uz koja ograničenja. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, ne ustručavajte se da pozovete ili posetite prodavca ili neki drugi ovlašćeni servis i utvrdite tačno stanje.

Na primer, Audi kupljen u Srbiji ima osnovnu garanciju od dve godine, bez ograničenja kilometraže ili četiri godine uz ograničenje do 150.000 pređenih kilometara. Ova garancija se u potpunosti prenosi na novog vlasnika.

Tehnicki pregled AMSS

Ukoliko ste odlučili da kupite polovan automobil u garantnom roku, obavezno proverite dokumentaciju kako biste videli da li je prekršen neki od uslova garancije, jer prevare se ne dešavaju samo u našoj zemlji.

Treba se imati u vidu da osnovni garantni rokovi nisu isti u Srbiji i u Evropskoj Uniji. Za neko vozilo u Srbiji je ta garancija 2 godine a u EU tri godine.

Nekada je standardna garancija u Srbiji bila od dve godine uz ograničenje do 100.000 pređenih kilometara. Danas mnogi proizvođači daju ovlašćenja od dve godine bez ikakvog ograničavanja kilometraže. Dok, na primer Hjundaj i Tojota daju garanciju od čak pet godina bez ikakvog ograničenja kilometraže.

(Telegraf.rs/ Izvor: polovniautomobili.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    29. mart 2015 | 13:48

    Ma kakav polovan automobil, ljudi ja sam uzeo nesto u kesu nesto na kredit novog puntica iz kragujevca dizel 1.3 multijet, vozim ga sad ce evo vec 6ta godina aman od kvarova nista,sve u garanciji bilo,samo redovni servisi,presao sam skoro 120000 sa njim za ovo vreme, potrosnja po gradu kolko god ga przio ne prelazi 5l, za grcku sam isao na autoputu na 120km/h nesto oko 3,5l, smesno,moze sta ko hocec da prica,punto kanta itd,ja sam se slatko.navozao,ne izlazim iz njega i dan danas, napatio sam se bio sa polovnim automobilima i reko vise ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA