TERORIŠU SRBIJU: Evo gde je sve viđen DREKAVAC u poslednjih godinu dana! (VIDEO)

Kаko predаnjа kаžu, drekаvаc je mаlo, dlаkаvo stvorenje, slično životinji, koje neprestаno gаzi nа sopstveno krzno, а potom urlа mešаvinom dečijeg plаčа i vučjeg zаvijаnjа. Nаjčešće se šetа po grobljimа, а žrtve dаvi u snu

  • 74

Prošlu nedelju u Kragujevcu obeležila je vest da se u naselju Korićani pojavio drekavac! U pomenutom kraju građani su se žalili da su kuće  kamenovane, da neko noćima zavija kao mačke u parenju, a glave i noge zaklanih kokošaka osviću zakačene za krst.

U dvorištima eksplodiraju neznana pirotehnička sredstva, domaćini pred kućom nalaze vatre koje nisu zapalili... Nakon nekoliko neprospavanih noći je obaveštena i policija, pa patrole obilaze naselje.

DREKAVAC TERORIŠE KRAGUJEVAC: Građani naselja Korićani u strahu! (FOTO)

Po legendi, drekаvаc je mаterijаlnа mаnifestаcijа umrlog, nekrštenog čovekа, po nekim pričаmа, mlаdog dečаkа, koji ne može dа nаđe mir, pа progаnjа one koji su mu zgrešili u životu. Kаko predаnjа kаžu, drekаvаc je mаlo, dlаkаvo stvorenje, slično životinji, koje neprestаno gаzi nа sopstveno krzno, а potom urlа mešаvinom dečijeg plаčа i vučjeg zаvijаnjа. Nаjčešće se šetа po grobljimа, а žrtve dаvi u snu. Jаko se plаši svetlosti, iаko ne može biti uništeno dok ne nаđe mir.

Iаko nemа dokаzа o postojаnju drekаvcа, postoji određen broj ljudi koji se i dаlje plаše ovog bićа.

Premа verovanju, drekаvci nаpаdаju ljude koji se kаsno u noći zаteknu u blizini grobljа ili šume, tаko što im skoče nа leđа i terаju ih dа hodаju celu noć, do prvih petlovа. Ukoliko se žrtvа ne povinuje zаhtevimа drekаvcа biće izgrebаnа i počupаnа ogromnim kаndžаmа ovog mitskog bićа.

Oni su se u poslednjih nekoliko godina pojavljivali na nekoliko mesta u Srbiji.

Vera Ivanić, penzionisani lekar, ne plaši se drekavca, ali otkako su se odomaćili na tavanu njene vikendice u rodnom selu Burovo nadomak Lazarevca, ne daju joj mira. Ona je pre pet godina ispričala priču o problemima koje ima sa ovim mističnim bićima.

- Ne znam zbog čega su se uselili baš na tavan moje kuće, ali znam da su mi dosadili - kaže naša sagovornica.

- Noću izlaze i šetaju po gredama, kače se po zavesama i veoma su bučni. Postavljala sam im zasede, ostavljala otrov, ali nikad nisam videla nijednog mrtvog - ispričala je tada ona.

Foto-ilustracija:  andres.thor / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0) Foto-ilustracija: andres.thor / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

U njenoj kući se drekavci pojavljuju najviše zbog samog mesta na kome se kuća nalazi, a ono je tokom istorije bilo poprište najkrvavijih ratnih sukoba. Tokom Prvog svetskog rata u njoj je bio štab austrougarske vojske, a posle izgubljene bitke i grobnica u kojoj su položene kosti izginulih ratnika sa obe strane.

Kasnije su ostaci preneti u zajedničku spomen-kosturnicu u Lazarevcu, a mesto nekadašnje rake i danas je obeleženo velikim kamenom, koji se nalazi tik uz ulazna vrata.

Pored Lazarevca, drekavac već dosta vremena pravi probleme i meštanima sela Svojnova, kod Paraćina. Tako je krao ovce, klao stoku, a pravio je i štetu na usevima.

Dejan Jovanović, meštanin ovog sela, video ga je i evo šta je rekao o tom događaju:

Foto-ilustracija: Flickr/Brittanie Pendleton Foto-ilustracija: Flickr/Brittanie Pendleton

- U jednom momentu dok sam išao ka ovcama nešto je nadletelo nad mene. Imao je glavu, kao detinju. Krupne oči, vosok, uši male, nos neodređen, ali  širi nego čovečiji - ispričao je Dejan.

Pogledajte prilog TV Prva o ovom događaju.

 S drekavcima imaju problem i građani Republike Srpske. Tamo su se pojavili u okolini Drvara. 

Tamo se pojavilo nepoznato biće koje ih je prestravilo i nateralo da se ne odvajaju od svoje dece.

Jovan Trninić, jedan od meštana ovog sela, kazao je da su on i njegove komšije videli senku neobičnog životinjskog bića, ali da nisu mogli odgonetnuti šta je u pitanju, pišu Nezavisne novine.

Njegove komšije su u strahu, te ne smeju da izlaze vani, a najviše strahuju deca.

- Ti krikovi su nemogući, a ko luta i šta luta po ovom našem kraju - niko ne zna - rekao je Trninić, dodajući da se neprijatni zvukovi čuju i danju i noću.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Da se nešto čudno dešava, potvrdio je i Krstan Vukobrad, sekretar Lovačkog udruženja iz Drvara, koji kaže da po ovom mestu kruže priče o neidentifikovanoj zveri, koja ispušta neprijatne zvukove i plaši meštane.

- Ovih dana je udavljeno oko 20 pasa, uglavnom lovačkih, koje vlasnici puštaju kad ne treba - kazao je tada Vukobrad, dodajući da te pse ipak najverovatnije dave vukovi.

On je istakao da, povodom neobičnog događaja, niko nije direktno kontaktirao Lovačko udruženje, ali da su čuli priče koje kruže, a koje govore o nemani koje proždire sve pred sobom.

VIDEO Drekavac, Bukavac i sa njima Babaroga lede krv u dečijim žilama:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ......

    4. april 2015 | 22:45

    Ali baca i pirotehniku gde li je nabavio. A ovoj skacu po zavesama aaaaaaaa koja lu ovaj zena

  • M

    4. april 2015 | 22:05

    Dobrodosli u Srbiju, molimo sve putnike da vrate svoje satove dva veka unazad.

  • Dare 011

    4. april 2015 | 23:12

    Ja ga viđam često na konferenciji za štampu vlade Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA