OVO ORUŽJE IMA SAMO PUTIN: Od njega nema spasa, uništavaće i satelite u svemiru! (VIDEO)

Domet novog oružja, nazvanog S-500, jeste 600 kilometara i ono će moći da istovremeno gađa 10 balističkih supersoničnih ciljeva koji se kreću brzinom do sedam kilometara u sekundi, a imaće i mogućnost da pogodi bojeve glave hipersoničnih raketa

Ruski predsednik Vladimir Putin će u budućnosti raspolagati sa još jednim ubojitim oružjem! Nakon rakete, novog tenka i podmornice, na red je došlo i oružje za "obaranje" balističkih raketa i svih drugih letećih objekata, uključujući i satelite u orbiti oko Zemlje!

PUTIN IMA SVU MOĆ: Ovo su tri najmoćnija oružja na planeti u 21. veku! (FOTO) (VIDEO)

Jurij Borisov, zamenik ministra odbrane Ruske Federacije, nedavno je za ruske medije izjavio da će protivvazdušni sistem pete generacije S-500 biti završen po planu i ući u operatvnu upotrebu 2017. godine. Kako je naveo, on ima univerzalnu namenu i može da gađa i balističke rakete, ali i helikoptere, avione i druge leteće objekte, čak i objekte u svemiru.

S-500 predstavlja raketni sistem nove generacije koji je dizajniran za presretanje interkontinentalnih balističkih raketa i vazdušnu odbranu. Domet sistema S-500 je 600 kilometara i moći će da istovremeno gađa 10 balističkih supersoničnih ciljeva koji se kreću brzinom do sedam kilometara u sekundi, kao i mogućnost da pogodi bojeve glave hipersoničnih raketa.

Foto: kremlin.ru Foto: kremlin.ru

Prema dostupnim podacima novi ruski protvvazdušni sistem S-500, uveliko će premašiti karakteristike postojećeg S-400 i njegovog zapadnog takmaca, unapređeno američkog "Patriota 3".

On je izjavio i da se, iako je bilo bilo i drugačijih nagoveštaja, poslovi na razvoju tog sofisticiranog sistema kreću po planu, a završetak se očekuje 2017. godine.

PROCUREO SNIMAK NOVOG RUSKOG TENKA: Ovo je Putinov ponos i najveća tajna! (VIDEO)

Printskrin: Youtube/Александр Смирнов Printskrin: Youtube/Александр Смирнов

Novi sistem S–500, koji proizvodi koncern "Almaz – Antej", je najmoderniji protivvazdušni i protivraketni dalekometni sistem zemlja – vazduh.

Foto: Wikimedia/High Contrast Foto: Wikimedia/High Contrast

Ruska Federacija je uprkos krizi i merama štednje koje podrazumevaju i državni budžet manji za 10 milijardi dolara, za 2015. planirala povećanje vojnog budžeta. Inače za 2015. godinu za voni budžet planirano je 83,7 milijardi, a u do 2016. godini čak 96 milijardi dolara. Čak 53% odsto vojnog budžeta će utrošiti za nabavku nove i modernizaciju stare opreme i naoružanja.

PUTINOVA RAKETA 17 PUTA BRŽA OD ZVUKA: Pogledajte kako leti ovo rusko čudo (VIDEO)

Printksrin: Youtube/lsirGHOSTl, AP/Tanjug Printksrin: Youtube/lsirGHOSTl, AP/Tanjug

Nove raketne baterije "Iskander" biće postavljene na jugu i istoku zemlje, a mornarica bi trebalo da dobije šest novih brodova i podmornica u naredne dve godine, tipa "Projekat 636". Oni bi trebalo da budu raspoređeni u Crnom moru.

Pogledajte video kako će S-500 funkcionisati:

(Telegraf.rs / Izvor: aktuality.sk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BiH Musliman

    4. april 2015 | 15:01

    Da je nas narod pametan da se okrene Putinu i Rusiji...

  • marko

    4. april 2015 | 12:50

    Da u nama ima imalo domoljublja i patriotizma i mi bi dns imali slične sisteme, bili oni naša proizvodnja bili oni kupuljeni,bili bismo uzdignute glave a ne ovo dns šta je!!! Jedno nam selo ( albancima) preti a mi nesmemo podignuti glavu,eee bjedo, bjedo.. A ovamo komentariše te, svi ste pametni, pogledajte prvo našu zemlju sutimo a uništavaju nas!! Cc

  • neko

    4. april 2015 | 14:47

    bravo,i treba neko da zaustavi ovo moderno robovlasnistvo tj demokratiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA