DRŽAVA KREĆE U AKCIJU: Sprema se "masakr" turističkih agencija!

Na udaru će biti svi oni koji novac za aranžmane primaju u evrima, a proveravaće se i podaci iz APR-a kako bi se sprečilo da grupe putnika vraćaju s aerodroma ili da budu prepušteni sami sebi u stranoj državi

  • 9

Poučeni lošim iskustvima iz nekoliko proteklih turističkih sezona, kada se gotovo po pravilu dešavalo da usred leta dolazi do velikih turističkih skandala, otkazivanja i maltretiranja putnika, država je odlučila da sve to u startu spreči.

Kako saznaje Telegraf, u narednih mesec dana sprema se pravi "masakr" svih turističkih agencija koje rade "na ivici".

- Iako je sezona tek na početku, zapravo, u jeku je prodaja "first minute" i "early booking" aranžmana, odlučeno je da se već sad krene s akcijom kontrole svih turističkih agencija, a da se prvi rezultati, reklamacije i pritužbe zvanično saopšte javnosti već za desetak dana - kaže izvor Telegrafa, koji će učestvovati u ovoj akciji, i dodaje:

- U startu će se proveravati podaci iz APR-a kako bi se utvrdili potencijalni "divljaci". Potom će se tražiti svi ugovori, kako se ne bi dešavalo da se čitave grupe putnika vraćaju s aerodroma ili da se desi da provode dane u stranim zemljama po parkovima i da se samo snalaze zbog nečijih dugovanja ino partnerima.

Naš izvor kaže i da će na udaru biti i svi oni koji novac za aranžmane primaju u evrima, a neće biti pošteđen niko ko ne radi kako treba.

Definitivno mora da se odvoji zrno od kukolja, jer ne može da se dozvoli da turistički poluprevaranti i oni koji rade po sistemu "aktovka-agencija" ruže ugled i države i ostalih turističkih radnika, koji posluju po zakonu, zaključuje naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • turista

    9. april 2015 | 17:42

    Sve agencije primaju evro, ali je problem u nestrucnim kadrovima u agencijama, turistickim organizacijama, strucnim skolama,inspekciji, ministarstvu i katastrofalnom Zakonu o turizmu kog treba menjati korenito i to bas po pitanju kadrovske politike u turizmu.

  • majka

    9. april 2015 | 18:25

    Ja sam se licno uverila da je agencija preko koje sam putovala,po svom kursu naplacivala aranzman,lopovska posla a pre svega tu su krive najvise drzavne inspekcije

  • Milan

    9. april 2015 | 19:32

    Odem prosle godine porodicno, nas dve porodice u Grcku, Olimpiska regija. Sesti avgust nema ni kreveta a kamoli dve sobe, studija, apartmana. Nase agencije sve rezervisale, poluprazno a Grci ne mogu da izdaju jer su rezervisali nase agencije. Oko 30 Srpskih agencija su bile u opticaju. Zovi iz Grcke Srbiju duplo skuplje, rezervisano, ima od prekosutra i td. Da poludis, Grcima krivo vidim mi Srbi se saplicemo ceo dan jedni od drugih, niko da nadje ni krevet. Ljudi s decom spavali na plazi mi jedva nasli od sutra, paprena cena, prenocili u hotelu, i to sve zbog nasih bahatih agencija koje bi da zarade iz kancelarije Isto kao taj Grk koji ima smestajne kapacitete. Haos napravili i nikom nista, zavrnu i Grke i opet nikom nista, a kamo li nas. Moze im se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA