OVO JE NAJLUĐE HRABAR SRBIN NA SVETU: Nećete verovati kad shvatite šta on pokušava da uradi!

- Imam malo treme ali je lep osećaj što za par trenutaka sa ovog mesta na Kalemegdanu krećem u jednu veliku avanturu - rekao nam je Dragan Šibalić momenat pre nego što je krenuo u veliku avanturu

  • 34

Dragan Šibalić (32) iz Kraljeva krenuo je danas na put dug 20.000 kilometra od Beograda do Tokija, i to svojim biciklom!

Planira da putovanje traje oko šest meseci, a preći će preko Mađarske, Slovačke, Poljske, Belorusije, Rusije, Kazahstana, Mongolije, Sibira, Južne Koreje i odatle trajektom za Japan!

U Japanu planira da ostane mesec dana. Iskoristiće priliku da osvoji vrh planine Fudžijama od 3.776 metara gde će zabosti srpsku zastavu. Pored toga obići će i velike gradove poput Tokoija, Hirošime, Nagasakija.

Navijač Partizana, koji je biciklom išao do Moskve da gleda crno-bele, sprema se za najluđi podvig!

- Do sada sam vozio više kraćih tura a želja mi je bila da odvozim neku dužu turu, zato sam se odlučio da vozim do Japana. Prvo mi je bio plan da vozim do Vladivostoka, ali sam se ipak odlučio da produžim putovanje do Japana - kaže Šibalić.

Dragan će dnevno voziti od 100 do 150 kilometara, što sve zavisi od vremenskih uslova i pristupačnosti terena. Noću neće voziti, tada će odmarati.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Spavaću uglavnom u šatoru, zato što su razdaljine između gradova velike, a kada se budem zatekao u nekom gradu spavaću po hotelima. Na put nosim gomilu opreme, garderobu i za toplo i za hladno vreme, laptop, telefon - dodaje Šibalić.

Prva veća tura Draganu bila je do Milana 2012. godine, tada je prešao 1.563 kilometara, prošle godine je išao do Moskve i prešao više od 7.000 kilometara.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Najvažnije mi je da ću kad prolazim kroz Sibir i Mongoliju proći kada bude leto jer su zime tamo surove. Imam malo treme ali je lep osećaj što za par trenutaka sa ovog mesta na Kalemegdanu, krećem u jednu veliku avanturu - zaključuje Šibalić.

Draganu će društvo do Moskve praviti njegov prijatelj Ivan Đurović (41) iz Požarevca.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Odlučio sam se da pravim Draganu društvo do Moskve jer nisam vozio skoro šest meseci i to će biti dobra uvertira i trening kada planiram sledeće putovanje sa svojom porodicom, verovatno negde na jug, gde je toplije. Do Moskve nam je cilj da stignemo do 9. maja. Ići ćemo kružnim putem do Moskve, nećemo kroz Ukrajinu. Kroz Rumuniju, Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Baltičke zemlje, pa Belorusiju i stižemo do Rusije - rekao je Đurović.

S obzirom da je Dragan vatreni navijač Partizana, sa sobom svuda nosi njihovu zastavu i iskoristio je priliku da se pred polazak na put slika sa njom, pored simbola grada Beograda, spomenika Pobednik.

(S. Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    14. april 2015 | 22:20

    Samo napred legendo.Srećan put

  • Amburator

    14. april 2015 | 22:17

    Hrabar ČOVEK kao i svaki PARTIZANOVAC, SREĆNO CARE!!!

  • Vlada

    14. april 2015 | 22:27

    Zanima me samo njegova zadnjica nasta ce da lici posle toliko predjenih kilometara posto moju ne osecam posle predjenih 20-30km. Ne mogu nedelju dana da sednem posle toga a on svakog dana po 100-150km. Svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA