PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD? Džihadista uhapšen u Sarajevu!

Tužilaštvo BiH i policijske i bezbednosne agencije došle su do saznanja da je osumnjičeni kraće vreme bio na području Sirije, da ostvaruje kontakte s pripadnicima "Vehabijskog pokreta" iz BiH, koji se bore na ratištima u Siriji i Iraku, što je državljanima BiH zakonom zabranjeno

  • 8

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su danas Kenana Kršu iz Sarajeva, osumnjičenog za terorizam.

Po nalogu tužilaštva i naredbi Suda BiH, pretreseni su objekti, prostorije i vozila koje koristi osumnjičeni.

Kršo je osumnjičen zbog više aktivnosti koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom, a koristio je znake i obeležja Islamske države (IS), koju je Savet bezbednosti UN proglasilo terorističkom organizacijom.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je Kršo u više navrata povezan sa incidentima ugrožavanja bezbednosti na području Sarajeva.

Tužilaštvo BiH i policijske i bezbednosne agencije došle su do saznanja da je osumnjičeni kraće vreme bio na području Sirije, da ostvaruje kontakte s pripadnicima "Vehabijskog pokreta" iz BiH, koji se bore na ratištima u Siriji i Iraku, što je državljanima BiH zakonom zabranjeno.

- Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma i kaznenih dela koja imaju veze sa terorizmom, a zbog povećanog broja predmeta je od institucija vlasti u BiH tražilo jačanje kapaciteta za borbu protiv terorizma - piše saopštenju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sir Oliver

    15. april 2015 | 17:58

    Tih Kenana u federaciji ima 100000 kofol ovaj opasan.Bruka kampova za obuku oni hapse pojedinca.Moze im se kad ovi naši teletabisi sute i samo gledaju da pokradu narod , za nacionalnu bezbednost ih zabole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA