Gračanica: Albanski navijači pušteni zbog nedostatka dokaza

Kosovska policija oslobodila dvojicu Albanaca optuženih da su teško povredili dvojicu Srba iz Gračanice. Povređeni Srbi pušteni na kućno lečenje

  • 0

Miloš i Bojan Sekulić, Srbi koje su albanski navijači napali u Gračanici, otpušteni su na kućno lečenje. Sekulići kažu da se na Kosovu ne osećaju bezbedno, a gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović tvrdi da je nadležnim organima predao snimke sa sigurnosne kamere. Ipak, dva albanska navijača osumnjičena za ovaj napad puštena su iz pritvora zbog nedostatka dokaza.

Sekulići su pušteni na kućno lečenje nakon što su njihove povrede sanirane u bolnici "Simonida" u Gračanici. Jedan od povređenih Bojan Sekulić objasnio je za KIM radio da je sve počelo zbog provokacija od strane Albanaca.

- Rukama su pokazivali kako će da nas kolju. Odgovorio sam na provokaciju, onda su počeli da izlaze i da nas udaraju. Bilo je palica noževa, kamenica - ispričao je Sekulić.

Miloš Sekulić kaže da se na Kosovu više ne oseća bezbedno.

- Ne osećam se slobodno, ni bezbedno, ne znam šta sve nas ovde sutra čeka. Bez ikakve zaštite osećam se uplašeno. Ovo je pokazalo da za Srbe budućnosti na Kosovu nema - rekao je Miloš Sekulić.

Gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović kaže da je snimke sa bezbednosnih kamera predao nadležnim istražnim organima i da očekuje njihovu brzu i efikasnu reakciju.

- Bilo je oko pedeset ljudi, mi smo predali snimke na kojima se sve jasno vidi od početka do kraja, čak možete identifikovati lica koja su učestvovala u tuči i niko neće moći da pobegne od odgovornosti. Dokaznog materijala ima dovoljno, sada tužioci treba da rade i mislim da je najbolje da se oni koji su odgovorni izvedu pred lice pravde - poručio je Stojanović.

Ipak, zbog nedostatka dokaza Kosovska policija oslobodila je dvojicu albanskih navijača. Oni su uhapšeni u blizini Gračanice odmah nakon incidenta u autobusu u kom su se nalazili sa još nekoliko desetina navijača FK Priština.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA