MUP: Uskoro sve što imamo o Saši Jankoviću

I pored toga što MUP ima pojedine dokumente po slučaju samoubistva u stanu Saše Jankovića 1993. godine, ne može da pokrene novu istragu zbog zastarelosti predmeta

  • 1

MUP će danas ili sutra objaviti i ostala dokumenta koja ima o slučaju samoubistva u stanu sadašnjeg zaštitnika građana Saše Jankovića 1993. godine.

PORODICA NASTRADALOG MLADIĆA: Ako je Saša Janković stavio tačku na smrt našeg sina Srbija ne sme!

- Mislim da ćemo već tokom dana ili najkasnije sutra objaviti sva druga dokumenta koje MUP poseduje - rekao je ministar policije Nebojša Stefanović novinarima na predstavljanju rezultata rada MUP-a u Palati Srbije.

POMAZIO SAM MRTVOG PRIJATELJA PO KOSI: Saša Janković o objavljenim dokumentima MUP-a

On je rekao da MUP ima podatke o testovima parafinskih rukavica, rezultate poligrafskog testiranja za dve od četiri osobe i fotokopiju oružnog lista.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Stefanović je naglasio da su istragu tog slučaja 1993. godine vodile istražne sudije i da MUP ne raspolaže dokumentima koje imaju sud i tužilaštvo.

- Mi smo objavili prekjuče sve podatke koje smo posedovali u tom trenutku. To su podaci iz 1993. koji su pisani rukom ili kucani mašinama i čuvaju se u arhivama na način da nije elektronska baza. Sve što smo imali dostupno da objavimo smo saopštili. Objavićemo i sve druge dokumente koje MUP poseduje - naveo je on precizirajući da MUP ne poseduje svu dokumentaciju, već da je jedan deo kod tužilaštva i suda.

Upitan da li će ponovo biti pokrenuta istraga u ovom slučaju Stefanović je kazao da se konsultovao sa Tužilaštvom, i da, prema sadašnjim okolnostima, zbog zastarelosti, ne može MUP da pokrene nikakvu istragu.

- Mi možemo samo u interesu javnosti da objavimo svu dokumentaciju koju posedujemo - naglasio je on.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vezano za fotografije i podatke, koji su se pojavili u medijima, a navodno su iz istrage, Stefanović je kazao da je nažalost nezadovoljan što se često na relaciji mediji-policija traže podaci iz istrage jer to bolje prodaje novine.

-Krivica je obostrana i onih koji daju podatke i onih koji zbog svog tiraža, znajući da će biti problema u istrazi, upozoravajući time ljude u kriminalu, iste objavljuju. Svi svesno rade na urušavanju kriminalističkih istraga - kritikovao je on.

Istovremeno je, u vezi sa ovim slučajem, ukazao da su ove podatke imali branioci, tužilaštvo, to jest mnogo ljudi, te da ne postoje u elektronskoj bazi podataka kako bi se utvrdio da li im je neko neovlašćeno pristupio.

Podsetimo, zaštitnik građana Saša Janković je juče za list "Danas" rekao da dokumentacija koju je MUP objavio nije potpuna i da zbog toga kod dela javnosti izaziva sumnju.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA