OVAJ TRENUTAK PROMENIO JE DECU U SRBIJI: Branko Kockica otvorio dušu! (FOTO) (VIDEO)

- Deca su se promenila, naročito ona iz centra grada. Neobuzdanija su, teže ih je smiriti nego vršnjake s periferije. Ponekad moram da im pretim izbacivanjem. Kažem, sad ćeš da dobiješ čvrgu. Dakle, ja smem. Ne sme prosvetni radnik. E, onda mi se deca smeju u lice - iskren je Branko Milićević

  • 13

Glumac, reditelj i pisac Branko Milićević, poznat kao Branko Kockica, navodi da njegov mandat direktora Pozorištanceta "Puž" traje još tri godine i da ima nameru da se ponovo kandiduje.

TATATATIRA, POSLEDNJI PUT: Povukao se Branko Kockica! (VIDEO)

Planira da za tih sedam godina uredi sve u "Pužu", kako bi to pozorište trajalo "dokle god deca u ovom gradu uče srpski jezik".

- E, posle tih sedam godina ću na istoj adresi da glumim mudrace, čarobnjake, kraljeve, deke i bake. Izvodiće se i moji komadi, do sada sam ih napisao pedestak - kaže Kockica za Novosti, pa nastavlja:

EVO ŠTA ZNAČI TATATATIRA: Kad Branko Kockica ovo kaže deci, on u stvari misli... (VIDEO)

- U poslednjem, "Ivica i Marica", nisam na sceni uopšte: ne mogu više da igram klince i trpim. Do sada sam nekoliko puta bio kralj, ali još nijednom nisam bio car! Doduše, ne bih mogao da igram "Care, pacare, tursko magare" jer je brza dečja igra, ni cara Trojana jer neću kozje uši, ne mogu ni "Carevo novo odelo" - neću da budem go. Dakle, carsku ulogu ću morati sam da napišem - priča Branko Milićević.

Printscreen: Youtube/ NikTube Printscreen: Youtube/ NikTube

Odrasla deca mu se danas često obraćaju sa "Gde si Branko, care".

ČEMU NAS JE NAUČIO BRANKO KOCKICA: Top 10 kultnih epizoda cara uz koga smo odrasli! (VIDEO)

- To su neka bivša deca, ova sadašnja ne koriste taj izraz. Ali, najčešće mi "care" i "kume" kažu Cigani dok čiste šoferšajbnu. Deca su se definitivno promenila, naročito ona iz centra grada. Neobuzdanija su od drugih, teže ih je smiriti nego vršnjake s periferije. Ponekad moram da im pretim izbacivanjem. Kažem, sad ćeš da dobiješ čvrgu. Dakle, ja smem. Ne sme prosvetni radnik. E, onda mi se deca smeju u lice. Deca iz centra su, za razliku od drugih, već naučila da protestuju, skandiraju kao na mitingu - ako malo kasni početak izvođenja. Viču: "Hoćemo predstavu!" - navodi on.

Printskrin:  Youtube/vladan vukajlovic Printskrin: Youtube/vladan vukajlovic

Branko Kockica se osvrnuo i na vaspitanje dece.

HIT: Branko Kockica objašnjava raspad SFRJ! (VIDEO)

- Oštro sam protiv preterano slobodnog vaspitanja dece. Napisao sam i jedan komad na tu temu, uz konsultacije s ozbiljnim psiholozima i psihijatrima. Zaključak je da decu treba maziti, ali ne razmaziti. U mom komadu Laza, materina maza, popije kaznu - kaže Branko Kockica.

Printskrin / Youtube Printskrin / Youtube

On dalje navodi da nije nikada zažalio što nije nastavio da igra u predstavama za odrasle.

Ovako je opljačkan Branko Kockica! (VIDEO)

- Mogao bih i sada, kao sva ostala dečja pozorišta, da za odrasle otvorim večernju scenu. Ali neću. To, istina, glumci više vole. Dragan Nikolić i Seka Sabljić počeli su u "Buhi", pa otišli dalje. Sad mi, doduše, i ne nude uloge u drugim pozorištima. Bilo je poziva za dečje predstave, ipak imam svoj brend - kaže na kraju on.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    30. april 2015 | 16:05

    Ma bre ljudi, da se razumemo ja sam protiv nasilja pogotovo nad decom! Ali prevelike slobode imaju, za njih ne postoji autoritet! Nemaju postovanja! Dosli smo dotle da dete ladno moze da te pljune, sutne, opsuje zestoko, a da roditelj ne sme da ga kazni za to prutem npr! Ne kazem da treba udarati pesnicom ili teskim samarima! Sto bi moja baba rekla prut je iz raja izasao!!!!

  • Tesla

    30. april 2015 | 16:19

    Apsolutno je u pravu!

  • lilit

    30. april 2015 | 17:20

    Gsn Branko, očevi od današnje maloletne dece bi trebalo da gledaju vaše emisije i da nauče nešto.... Vama hvala što ste ranije generacije dece naučili nešto PAMETNO što im koristi u životu, Hvala vam još jednom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA