OPASNO: Ziloti obučavaju srpsku decu za rat! (FOTO)

Scene gde dečaci i devojčice rade sklekove, spavaju u pećini i sve to obučeni u vojničku uniformu su samo neke od aktivnosti koja će deca i ove godine upražnjavati u kampu na Južnom Kučaju. Roditelji koji prijave svoju decu trebalo bi da plate 50 evra za učešće

Pripadnici Srpske istinske pravoslavne crkve (ziloti) nedavno su objavili novi poziv za Svetolazarev omladinski kamp, gde deca obučena u vojničku uniformu uče da pucaju iz replika kalašnjikova.

Veliki broj institucija je osudio kamp, ali ništa nije urađeno da se njegov rad zabrani.

Scene gde dečaci i devojčice rade sklekove, spavaju u pećini i sve to obučeni u vojničku uniformu su samo neke od aktivnosti koja će deca i ove godine upražnjavati u kampu na Južnom Kučaju. Roditelji koji prijave svoju decu trebalo bi da plate 50 evra za učešće, piše "Blic".

Vulin: MUP da utvrdi da li je bilo kršenja zakona, roditelje pozvati na odgovornost!

Printskrin: Youtube/Нови Стјеник Манастир Printskrin: Youtube/Нови Стјеник Манастир

U MUP-u kažu da su prošle godine obavljeni razgovori i prikupljena obaveštenja i od organizatora i od roditelja učesnika kampa.

IGUMANIJA IZ ZILOTSKOG KAMPA: Šta je loše u puškama, ja sam kupila tri?! (FOTO)

Prošle godine u julu, SIPC (ziloti) je organizovala Svetolazarov pravoslavni omladinski kamp (SPOK) na Kučajskim planinama, gde su dečaci i devojčice uzrasta od sedam do 17 godina živeli u vojničkim uslovima u prirodi. Kamp je prošle godine koštao uzmeđu 30 i 50 evra.

Printskrin: Youtube/Нови Стјеник Манастир Printskrin: Youtube/Нови Стјеник Манастир

Policija ispituje kamp zilota!

SIPC je naziv za nekanonsku i nepriznatu pravoslavnu crkvu koja od 1995. deluje u Srbiji. Oni su pravoslavni fundamentalisti kojima je glavna ideologija antiekumenizam protiv katolika, ali i prekid svih kontakata s drugim hrišćanima. Smatraju i da je pravoslavna crkva pala u jeres.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    3. maj 2015 | 11:48

    Bolje da se nauce disciplini i radu!Nego da sede kod kuce i da cackaju mobilni i kompjuter!

  • M.C.

    3. maj 2015 | 12:48

    Drzavu nemamo,Vojsku nemamo, Skolu nemamo....Ovo je mnogo zdravije nego da deca gledaju kulturnoobrazovani program "PAROVI"

  • Ziloti

    3. maj 2015 | 12:47

    Oni su samo ljudi koji bi dali zivot za pravosljavlje,i ne prihvataju unijacenje koje Srpska Pravoslavna Crkva namece svom narodu.Nas narod se klanja vladikama koji su placenici Vatikana i koji su sve samo ne pobozni. Sta je lose u tome da deca budu u prirodi,pa bolje da pucaju iz plasticnih pusaka i da spavaju u prirodi nego da budu narkomani i pijanece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA