• 10

NOĆNI VUKOVI SVE BLIŽI BERLINU: Putinovi bajkeri ušli u Nemačku!

Deset bajkera, prvi su od "Noćnih vukova" koji su ušli u Nemačku ka kojoj su krenuli iz Moskve 25. aprila. Oni su iz Austrije ušli u južni bavarski grad Bad Rajhenhal

  • 10

Deset ruskih bajkera, deo veće grupe koja se nalazi na putu ka Berlinu, gde žele da učestvuju u proslavi 70. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, prešla je sinoć nemačku granicu iz Austrije, saopštile su vlasti Bavarske.

Noćni vukovi položili venac u Beču pred oko 500 pro-ruski orijentisanih Austrijanaca

S obzirom da su vraćeni sa poljske i litvanske granice, pripadnici "Noćnih vukova", motociklisti koji podržavaju ruskog predsednika Vladimira Putina, još se nadaju da će do subote doći u nemačku prestonicu Berlin da proslave ulogu Sovjetskog Saveza u pobedi nad nacističkom Nemačkom, preneo je AFP.

Deset bajkera, prvi su od "Noćnih vukova" koji su ušli u Nemačku ka kojoj su krenuli iz Moskve 25. aprila. Oni su iz Austrije ušli u južni bavarski grad Bad Rajhenhal, rekao je lokalni policajac a preneo AFP.

Oni planiraju da u pondeljak posete nekadašnji koncentracioni logor Dahau kod Minhena, preneta je izjava predstavnika "Noćnih vukova" Aleksandra Šapovalova.

Bajkeri su planirali da pređu 6.000 kilometara kroz Belorusiju, Poljsku, Češku, Slovačku, Austriju i Nemačku. Pošto im Poljska nije dozvolila ulazak, oni su počeli da idu drugim rutama, navodi AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Rale

    Rusi su tamo gde i treba da budu.Berlin su pokorili 1945 pa im je tu i mesto 2015. god.Poljaci da li vas grize savest ako je imate

  • Chicha

    Izvidnica za invaziju,na svako kacigi kamera.

  • Butragenjo

    Ovi se voze svi ih pustaju bez problema.. u cemu je fora

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima