ZAŠTO ALBANCI IZ MAKEDONIJE PRELAZE U SRBIJU? Neće ni u Prištinu, ni u Albaniju, šta se krije iza ovoga?

Na graničnom prelazu Tabanovce, srpska policija registrovala je kolonu vozila makedonskih tablica kako se približava granici. Vozila su napravila ogromnu gužvu na granici

Zbog nemira koji su rano juče izbili u Kumanovu, veliki broj Albanaca koji žive u tom gradu uputili su se put granice sa Srbijom, gde masovno prelaze u našu zemlju.

RAT U MAKEDONIJI SE NE SMIRUJE: Ubijen još jedan policajac, ranjena dvojica, rafali odjekuju, helikopteri iznad grada!

Na graničnom prelazu Tabanovce, srpska policija registrovala je kolonu vozila makedonskih tablica kako se približava granici. Vozila su napravila ogromnu gužvu na granici.

Iako vozila nesprečeno prolaze makedonsku granicu Premin, pojačani su pretresi od strane makedonske policije. A sa srpske strane su građani zaglavljeni.

Kolona, uglavnom sastavljena od kamiona, duga 4 kilometra, sa makedonske strane, zaglavljena je čitavih 6 satu na granici. Šoferima je sa makedonske strane granice rečeno da ne funkcioniše sistem evidencije na Srpskoj granici.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iako srpska granica nije zvanično zatvorena, prolaz vozila je izuzetno otežan.

I juče popodne, u koloni automobila i 12 autobusa s kumanovskim registracijama, stanovnici Kumanova albanske nacionalnosti prešli su granicu na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju.

ČUJU SE I EKSPLOZIJE: Evo kako trenutno izgleda Kumanovo!

Malo ko od njih je raspoložen da govori za medije, ali navode, ne predstavljajući se, da se sklanjaju od sukoba.

S obzirom na to da su inicijatori nemira u Makedoniji zapravo Albanci, tačnije pripadnici UČK koji žele da stvore Veliku Albaniju, nije poznato zašto su se stanovnici Kumanova albanske nacionalnosti uputili baš u našu zemlju, a ne u Prištinu ili u Albaniju.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Ovo su TERORISTI UČK koji su odgovorni za RAT U MAKEDONIJI!

Podsetimo, u nemirima u Kumanovu do sada je život izgubilo šest policajaca, a 33 je ranjeno. Žrtava ima i na strani terorista, ali za sada nije poznat tačan broj.

Nemire u Makedoniji možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    10. maj 2015 | 18:13

    ne pustaj !

  • fcrslj

    10. maj 2015 | 18:57

    Isto tako cu siptari bezali od rezima Envera Hodje i naseljavali Kosovo, a Tito jih primijo, zar ne vidite da je ovo copy-paste, da se naseli juzna Srbija. To se zove zauzimanje teritorije bez rata i ako se ne probudimo, dozvoljavamo isti pricu kao sa Kosovom.

  • Nikola

    10. maj 2015 | 18:13

    DALJE OD NAŠE SRBIJE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA