ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU: Održano najstarije takmičenje osnovaca!

Ovo gradsko takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje se i ove godine održalo uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora

  • 1

U organizaciji AMSS danas je u Pionirskom gradu, kao i u svim okruzima u Srbiji, održano 46. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju".

Ovo gradsko takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje se i ove godine održalo uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Osnovci su pokazali svoje znanje i umeće takmičeći se u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, ali i u vožnji bicikla na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

Predsednik AMSS Mirko Butulija i srpski as Dušan Borković dodelili su nagrade najuspešnijim mališanima, koji su dobrim rezultatima obezbedili učešće na predstojećem državnom takmičenju.

Foto: AMSS Foto: AMSS

Predsednik AMSS naglasio je da je ova akcija, kroz koju su dosad prošli milioni srpskih učenika, od neprocenjivog značaja za državu, jer predstavlja permanentni oblik saobraćajne edukacije dece. Mirko Butulija sa ponosom je istakao da su naša deca aktuelni evropski prvaci, jer su po drugi put za redom osvojili prvo mesto na evropskom FIA takmičenju, te im poželeo da i ove godine odbrane boje Srbije i tako predstave našu zemlju u najboljem mogućem svetlu.

- Auto moto savez Srbije već skoro pola veka uspešno organizuje akciju "Šta znaš o saobraćaju" čime dokazuje da je društveno odgovorna kuća koja doprinosi razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod dece. Zato ćemo se sledeće godine truditi da ovo takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo što više škola iz Srbije i Beograda”, rekao je Mirko Butulija pohvalivši učesnike i organizatore ovog takmičenja.

Nakon ovog uspešno realizovanog gradskog takmičenja uslediće nacionalno finale, koje će se održati 22. i 23. maja u Beogradu.

Foto: Freeimages.com/mzacha Foto: Freeimages.com/mzacha

 

Najbolje plasirani učenici uzrasta 10-12 godina - dve devojčice i dva dečaka - predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu koje se ove godine održava od 03. do 05. septembra u glavnom gradu Austrije, Beču. U jakoj konkurenciji vršnjaka iz cele Evrope, naši osnovci će drugi put uzastopno braniti titulu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubisa

    12. maj 2015 | 13:12

    Najstarije takmicenje je iz matematike. Ove godine odrzano 48 drzavno, ako se doda vreme NATO agresije bilo bi 49 godina postojanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA