JOŠ JEDNA ŽRTVA LOŠE PROCENE LEKARA? Beba umrla po otpuštanju iz bolnice!

- Videla sam to detence koje je imalo pumpicu za disanje. Čula sam da su ga pustili da ide kući, što je bilo van pameti, jer se jasno videlo da detetu nije bilo dobro. Sutra me probudila galama i vika roditelja, koji su tražili doktora jer im dete ne diše - kaže jedna od pacijentkinja

  • 7

Jednogodišnji dečak iz Bujanovca, oboleo od hidrocefalusa, preminuo je samo dan nakon što je odlukom lekara otpušten s dečjeg odeljenja bolnice u Vranju.

DEVOJČICU (4) UBIO SIRUP ZA KAŠALJ: Ovo su JEZIVI detalji misteriozne smrti!

Dečak je u ponedeljak popodne pušten kući, a već u utorak rano ujutru roditelji su mrtvo dete dovezli u bolnicu.

- Videla sam to detence koje je imalo pumpicu za disanje. Čula sam da su ga pustili da ide kući, što je po meni bilo van pameti, jer se jasno videlo da detetu nije bilo dobro. U utorak ujutru me je probudila galama i vika roditelja, koji su tražili doktora jer im dete ne diše. Sakupili su se svi dežurni lekari, pokušali reanimaciju, ali spasa nije bilo - kaže za Informe jedna od majki koja je sa svojim detetom smeštena na pedijatriji.

Ona dodaje da se u bolnici komentariše da najverovatnije pumpica nije bila očišćenja, pa se dete ugušilo.

SRAMOTA: Ovoj ženi žele da oduzmu dete samo zato što je nepokretna! (FOTO)

Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

Upravnik bolnice Zvonimir Đorđević kaže da je uprava Zdravstvenog centra obaveštena o smrti deteta na jutarnjem sastanku, ali da detalji nisu saopšteni, osim da je dete u bolnicu dovezeno mrtvo.

- Kad imamo eventualnu lekarsku grešku ili bilo šta drugo što može da izazove smrt pacijenta, oformljuje se unutrašnja komisija za stručni nadzor. Ovde je reč o detetu koje je mrtvo dovezeno i zato je naložena samo obdukcija, jer nije preminulo u bolnici. Dakle, nema razloga za formiranje unutrašnjeg stručnog nadzora - dodaje Đorđević.

Zdravstveni centar nije saopštio koji lekar je pustio dete na kućno lečenje.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivy

    13. maj 2015 | 14:15

    Nije mi jasno o kakvoj pumpici je rijec! Pa beba ne bi trebala imati pumpicu za disanje/inhalator, vec pumpicu koja se ugradjuje u najvecem broju takvih slucajeva. Znaci, o jos necemu je rijec. Istina, kod takvih pumpica, cesta su zacepljenja i infekcije! Ako je dijete pospano, povraca ili mu je jos vise natecena glavica, posebno podrucje iza uha, onda sa pumicom nesto nije u redu. Najcesce je zacepljena pa se ugradi nova, ali bilo je slucajeva da su djeca padala u komu. Ne vjerujem da roditelje nitko nije upozorio na simptome niti da je dijete otpusteno bez pregleda! Btw, pumpica za disanje nije bila "ociscena"?! Ne razumijem! Ali stvarno tuzno :( Ako je stvarno lijecnik pogrijesio, treba letit sa posla momentalno, a oni trebaju tuzit bolnicu, iako im nista nece vratit bebu. Jos sam samo htjela reci svim onima, koji imaju djecu sa takvom dijagnozom da su price koje kruze kako takvo dijete ne moze napredovati ciste gluposti. Naravno da ovisi o puno faktora, ali vase dijete se ne mora razlikovati od vrsnjaka! Ako i ima blaze smetnje, s njima se danas normalno zivi, ali kljucno je da, nakon sto doktori odrade svoje, vi ne pravite od svog djeteta invalida! Nek radi sve sto i drugi, neka se igra, ne odvajajte ga, saljite ga u redovnu skolu jer on sve moze, ali od njega cete dobiti samo onoliko koliko i trazite!

  • Nebitna

    15. maj 2015 | 21:52

    Dosta više, ne ubijajte nam decu!!!

  • Ivana

    13. maj 2015 | 12:47

    Sve vise i vise ne doktori zvani doktori gasenje zapocetog zivota i iskaz roditela kaze sve neznam sta mu je mislim detetu pa krecem od nagadanja dijagnoze kako to obicno rade ne doktori kolko ce uh umre dok se on usavrsi onosno mnozina neznalica kojima nije na savest igrati se i ugasiti neciji zivot tuzno sledi li kazna ko to plati????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA