PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, LOŠE VREME: Evo koliko će sve ovo da potraje!

Tokom većeg dela naredne nedelje očekuje se kišovito vreme, a sutra se očekuje i porast vodostaja reka

  • 2

Narednih dana zadržaće se nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je danas iz Hidrometeorološkog zavoda, dok je iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije poručeno da za sada nema problema sa vodostajima u zemlji.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas Tanjugu da za sada nema opasnosti od izlivanja reka.

Načelnik sektora za rane najave i upozorenja RHMZO Goran Mihajlović je za RTS rekao da će u prvih 15 dana narednog meseca vreme biti nešto bolje, ali da će biti uslova za pljuskove i grmljavine u pojedinim danima, što je i karakteristika proleća na ovim prostorima.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U većem delu naredne sedmice, kako je naveo, zadržaće se nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde sa gradom i vetrom.

- Tako će biti veći deo naredne sedmice - rekao je Mihajlović, dodajući da se informacije o vremenu redovno ažuriraju na internet stranici RHMZO.

Na njoj trenutno piše da je žuti meteo alarm na snazi na područjima Banata, Srema, Beograda, Šumadije i Kosova i Metohije.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Piše i da će vodostaji na Kolubari, Ljigu, Ubu, Tamnavi, Jasenici, Kubršnici, Crnici i Lepenici biti u umerenom porastu danas i sutra i da će se kretati oko upozoravajućih nivoa.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • South BAČKA

    23. maj 2015 | 11:09

    Treba kiše, lagane, natapajuće inače će se sve posušiti. Jedini problem su jagoda i trešnja.

  • Bajxn

    23. maj 2015 | 10:23

    Boze strasno jedva cekam toplo vremreee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA