UŽAS: Francuzi zatvorili granice, migranti čučali na stenama, neće da se pomere!

Migranti i dalje traže mogućnost ulaska u druge evropske zemlje

  • 6

Više desetina migranata, uglavnom iz anglofone Afrike, kojima su u četvrtak na granici s Italijom francuske vlasti zabranile ulazak u Francusku, u nedelju uveče su i dalje odbijali da odu odatle.

BEŽE U EVROPU: Oko 500.000 migranata ovog leta pokušaće da pređe Sredozemno more i uđe na Stari kontinent

Migranti i dalje traže mogućnost ulaska u druge evropske zemlje.

Tokom večeri je manja skupina aktivista krajnje desno orijentisane grupe "Generation Identitaire", stigla do njih i tamo postavila transparent na engleskom "Ni govora, nećete se nastaniti u Evropi". Italijanska policija ih je ubrzo udaljila.

U četvrtak je francuska policija sprečila ulazak između 200 i 250 migranata u Francusku. U subotu ih je italijanska policija udaljila od francuske granice u smeru Ventimilje. Pedesetak migranata odbija da ode odatle i noć su proveli na stenama, a velika većina je provela noć na autobuskoj stanici.

Jedan lekar, član Lekara sveta, upozorio je da sanitarno stanje nije katastrofalno, ali da je političko stanje sramotno.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar

    15. jun 2015 | 10:30

    Ma neka su zabranili ! Dosta nam je vise da nas porez ide tim ljudima. Kad god neko trazi neku pomoc Nema jer prvi koji dobijaju pomoc su imigranti. Ne trebaju nam vise ovde. Gde god se okrenes u Fr sami crnci i arapi.

  • Miki

    15. jun 2015 | 11:17

    Francuzi cuvaju svoje. Ne daju da se ulazi sa feredzom u banke pa ni ove migracije ne dozvoljavaju jer mogucnost da su dzihadisti medju njima ogromna.

  • Isko

    15. jun 2015 | 11:37

    Šta se desilo sa zapadnim vrednostima, da li je to početak nekih drugih, selektivnih. Ono što kuvaju na kraju će ih i otrovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA