USTAŠE SU MUČKI UBILE SRBINA I MUSLIMANA: Njihovi spomenici jedan do drugog i danas PRKOSNO brane LJUDSKO DOSTOJANSTVO! (FOTO)

Godine 1919, otac sveštenika Božidara Šarenca, stari prota Stevan, iako izmučen robovanjem u Aradu sačekao je crnogorske komite i uveo ih u crkvu Rođenja presvete Bogorodice.Tamo ih je naterao da se zakunu, da ljubinjskim muslimanima neće faliti dlaka sa glave

  • 51
Foto: mojahercegovina.com Foto: mojahercegovina.com

Nekada davno, Srbi i Muslimani su ratovali zajedno, a onaj ko bi napao jedne ili druge, loše bi prošao u životu! Ovi spomenici sveštenika Božidara Šarenca i Hakije Šarića koji su na današnji dan pre 74 godine ubijeni zajedno i bačeni od strane ustaša u jamu Panduricu nedaleko od Ljubinja u Republici Srpskoj su dokaz toga!

PRAZNE CRKVE PRETVORIĆEMO U DŽAMIJE: Izjava muslimanskog predstavnika zapalila Evropu!

Godine 1919, otac sveštenika Božidara Šarenca, stari prota Stevan, iako izmučen robovanjem u Aradu sačekao je crnogorske komite i uveo ih u crkvu Rođenja presvete Bogorodice.Tamo ih je naterao da se zakunu da ljubinjskim muslimanima neće faliti dlaka sa glave.

Tako je i bilo! 1941. godine Hakija Šarić je poput svog zemljaka Stevana digao glas protiv zločina.

Istina, njegov glas je otišao u prazno i Hakija je mučenički postradao sa svojim zemljacima, ali tim glasom razuma, u vremenu u kojem razuma nije bilo, Hakija je dokazao da je čovek i da je odistinski zaslužio Dženet.

Na ovakvim temeljima trebalo bi da počiva ljudski rod.

(Telegraf.rs / Izvor: mojahercegovina.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    18. jun 2015 | 08:49

    Часни људи страдали од крвничке руке оних који су своје дивљачке методе сатирања усавршавали током времена. Е,сад,неком је темељ образ,част,достојанство,борба за слободарске идеје, а неком је темељ сатирање кроз логоре смрти,за децу,протеривање..."Тисућљетна култура" осликана у историји незабележеним зверствима. Што се грбо роди,време не исправи.

  • vlade

    18. jun 2015 | 08:53

    Nista cudno.Srbi su i jedni i drugi.

  • Sir Oliver

    18. jun 2015 | 08:19

    Dok ih hrvati nisu navukli na tanak led.Svaki rat su ih gurali ispred sebe.Nije narod jadan kriv bio nepismen.A Latini su poznato je stare varalice. I jedni od najvecih fašista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA