SRBI LETUJTE U SRBIJI: Evo šta vam je potrebno da dobijete 5.000 dinara za vaš ODMOR IZ SNOVA!

Ministastvo turizma pozvalo je ugostitelje da se do 30. juna prijave kako bi se na ovaj način promovisao domaći turizam, a to se odnosi na sve ugostiteljske objekte, hotele, zdravstvene ustanove koje pružaju turističke usluge, kao i vlasnike soba ili apartmana koji rade legalno

  • 5

Vaučere u iznosu od 5.000 dinara za letovanje u Srbiji građani koji ispunjavaju uslove dobiće do kraja jula na kućnu adresu, kaže pomoćnica ministra trgovine i turizma Renata Pindžo, a prema njenim rečima za sada je planirano da se odštampa 100.000 vaučera koje će korisnici moći da iskoriste od 1. avgusta do 20. novembra!

DA LI VERUJETE DA JE OVAJ RAJ U SRBIJI? I to bliže nego što mislite! (FOTO)

Ministastvo turizma pozvalo je ugostitelje da se do 30. juna prijave kako bi se na ovaj način promovisao domaći turizam, a to se odnosi na sve ugostiteljske objekte, hotele, zdravstvene ustanove koje pružaju turističke usluge, kao i vlasnike soba ili apartmana koji rade legalno. Izuzeti su ugostitelji iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić: Letujte u Srbiji, zemlji svetskih šampiona!

Ministarstvo će najkasnije do 6. jula objaviti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za dodelu vaučera uz upustvo za korišćenje.

Vaučere za letovanje mogu koristiti penzioneri, nezaposleni, građani koji primaju tuđu negui pomoć, ratni invalidi i svi koji mesečno zarađuju manje od 60.000 dinara.

Foto: Miilena Đorđević Foto: Miilena Đorđević

- Oni već 6. jula mogu da se prijave na šalterima bilo koje pošte u Srbiji uz sva potrebna dokumenta - kaže Pindžo.

Dokumenti potrebni za vaučer su:

* Potvrda o rezervaciji najmanje pet noćenja u objektu sa liste koju je objavilo ministarstvo

* Ček od penzije ili plate

* Potvrda o nezaposlenosti

Foto: Miilena Đorđević Foto: Miilena Đorđević

* Lična karta

* Potvrda o tuđoj pomoći

* Potvrda o invalidnosti

Nakon provere ovih dokumenata pošte šalju vaučere do kraja jula na kućne adrese, a građani s njima idu u hotel, banju ili smeštaj koji je rezervisao gde predaju potvrdu, a ugostiteljski objekat mora da se nalazi van mesta njegovog prebivališta.

Svaki vaučer imaće svoj kod i broj, čime će biti zaštićen od falsifikovanja, a njima se ne mogu plaćati usluge ishrane, pića, boravišne takse i sl.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    26. jun 2015 | 16:01

    Jedno pitanje za one koji su upuceni : Ja primam platu manju od 60000 a moj suprug je na birou da li oboje imamo pravo na vaucere ili to vazi za celu porodicu

  • Ljubica

    9. oktobar 2015 | 18:17

    gde mogu da proverim zašto nisam dobila vaučer imam 76god.

  • Mirjana Aleksic

    30. jun 2020 | 19:47

    Postovani! Suprug je predao 29.juna za vaucer. Kazali su da stize pred polazak na odmor. Mi sutra putujemo na Srebrno jezero,a vaucer mu nije stigao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA