Javna raspava o zabrani "1389" i "Naših"

Ustavni sud Srbije zakazao za 17. april javnu raspravu o predlogu Republičkog javnog tužioca za zabranu pojedinih udruženja

  • 0

Ustavni sud Srbije zakazao je za 17. april javnu raspravu o predlogu Republičkog javnog tužioca za zabranu registrovanog udruženja "SNP 1389" i neregistrovanih udruženja SNP "Naši" iz Aranđelovca i SNP "Naši 1389". Na raspavu su pozvani predstavnici tužilaštva i nekih ministarstava, kao i zastupnici udruženja čija se zabrana traži.

Na javnu raspravu su pozvani republički javni tužilac i ovlašćeni predstavnici udruženja čija se zabrana traži: zastupnik Udruženja građana "Srpski narodni pokret 1389" Miša Vacić i predsednik Udruženja građana SNP "NAŠI" Aranđelovac Ivan Ivanović.

Poziv za javnu raspravu upućen je i predstavnicima Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Zaštitnika građana i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Ustavni sud Srbije obustavio je krajem prošle godine postupak za zabranu rada Udruženja građana "Pokret 1389", pošto je Tužilaštvo taj predlog povuklo i dostavilo novi u kome se traži i zabrana "SNP 1389" i organizacije SNP "Naši" iz Aranđelovca.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA