NOVI RAT NA POMOLU: Izrael bombardovao Pojas Gaze

Nijedna od organizacija u Gazi nije preuzela odgovornost za raketiranje. Raketa je aktivirala sirene za vazdušnu uzbunu u izraelskim gradovima severno od Pojasa Gaze i vojni portparol je rekao da Izrael smatra Hamas, koji tamo vlada, odgovornim za takve incidente

  • 1

Izraelske vazduhoplovne snage bombardovale su "terorističku infrastrukturu" u Pojasu Gaze nakon što je raketa ispaljena na Izrael sa palestinske teritorije.

NOVINARI SU ZGROŽENI OVIM IZRAELSKIM CRTANIM FILMOM: Pogledajte kako su prikazali Palestince u njemu (VIDEO)

Nijedna od organizacija u Gazi nije preuzela odgovornost za raketiranje. Raketa je aktivirala sirene za vazdušnu uzbunu u izraelskim gradovima severno od Pojasa Gaze i vojni portparol je rekao da Izrael smatra Hamas, koji tamo vlada, odgovornim za takve incidente.

Veruje se, međutim, da su za rakete odgovorne radikalnije islamističke organizacije i da je raketiranje Izraela posledica protivljenja Hamasu.

Povreda i štete nije bilo nakon što je raketa pala na otvoreno područje.

- IDF (izraelska odbrambena armija) smatra incident ozbiljnim - rekao je vojni portparol, istakavši da se neće tolerisati nijedan pokušaj da se povrede izraelski civili.

Raketna vatra na jug Izrael pojačana je u poslednjih nekoliko nedelja, uključujući i incident u kojima su militanti povezani s Islamskom državom na Sinajskom poluostrvu ispalili raketu na Izrael, navode izraelski mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BUMBAR

    16. jul 2015 | 12:49

    TAKO SE TO RADI ,A NE KO MI SIPTARI NAM UBIJU VOJNIKA,A STA MI URADIMO. NISTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA