CIPRAS JE IZABRAO KAPITULACIJU: Varufakis objasnio da Grcima NEMA SPASA!

On je izjavio i da je premijer Aleksis Cipras sam priznao da ne veruje u ponuđeni program spasavanja Grčke od bankrota, ali da nije imao izbora

  • 1

Janis Varufakis, bivši grčki premijer, rekao je da je Grčka predmet projekta koji će u istoriji biti zapamćen kao "najgora katastrofa makroekonomskog menadžmenta". U prevodu to znači da će tražene ekonomske reforme propasti i pre nego što su službeni pregovori o bankrotu počeli.

NEMCI PRELOMILI: Bundestag izglasao odluku, Grčka dobija pomoć od 86 milijardi evra!

Nemački parlament odobrio je juče otvaranje pregovora, a spasavanje od bankrota u zamenu za program najstrožih mera štenje do sad, Grčkoj će doneti 86 milijardi evra.

- Ovaj će program propasti bez obzira ko uzme da ga sprovodi - rekao je Varufakis.

Varufakis je ostavku doneo prošlog meseca što je doživljeno kao kompromisni potez prema Evrogrupi sa kojima je često dolazio u sukob. On je izjavio i da je premijer Aleksis Cipras sam priznao da ne veruje u ponuđeni program spasavanja Grčke od bankrota, ali da nije imao izbora.

- Dao nam je izbor između toga da budemo pogubljeni ili kapituliramo. Premijer je izabrao ovaj drugi način - rekao je Varufakis.

Grčka do srede mora da sprovede dalje reforme kako bi se osigurala od bankrota. Nemačka je bila poslednja zemlja evrozone čiji je parlament trebao da potvrdi početak pregovora nakon što je grčki parlament ipak prihvatio teške mere štednje ranije ove nedelje.

(Telegraf.rs / BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA