EKSKLUZIVNO: Pogledajte slike posečenog HRASTA starog 600 godina! (FOTO)

Hrast u selu Savinac star više od 600 godina, posečen je tokom protekle noći, a ekipa Telegrafa došla je u posed fotografija posečene svetinje. Nastradalo drvo nalazilo se na trasi autoputa Beograd - Južni Jadran, na deonici od Ljiga do Preljine

Hrast u selu Savinac star više od 600 godina, posečen je tokom protekle noći, a ekipa Telegrafa došla je u posed fotografija posečenog drveta-svetinje.

NEMA VIŠE STAROG HRASTA: Sveto drvo, staro 600 godina posečeno TAJNO tokom NOĆI! (FOTO)

- Hrast, verski "zapis" na trasi autoputa Beograd - Južni Jadran, na deonici od Ljiga do Preljine, posečen je - konstatovao je ranije danas predsednik MZ Miliša Nikolić.

PATRIJARH BLAGOSLOVIO SEČENJE SVETOG HRASTA: Drvo staro 600 godina izgubiće bitku!

Foto: Čitalac Telegrafa Foto: Čitalac Telegrafa

KONAČNA ODLUKA: Hrast star 600 godina se seče i dobija spomenik, a kalem se opet sadi!

On je istakao da meštani Savinca neće prilaziti mestu gde se nalazio hrast, niti će organizovati bilo kakve proteste jer je to već gotova stvar.

Foto: Čitalac Telegrafa Foto: Čitalac Telegrafa

Seču hrasta najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

LOŠA VEST: Hrast star 600 godina ipak će biti isečen! (FOTO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    23. jul 2015 | 11:57

    А шта рећи за затрпавање ранохришћанске базилике код Беле Паланке на траси коридора 10. Једну такву културно историјску баштину тек тако урнисати, као да нису могли да заобиђу. Људи који су били да протествују( нажалост само 50-ак) били су баш видно утучени једним таквим нехајним односом према културним вредностима.

  • Cherry

    23. jul 2015 | 11:13

    Uzas i sramota.

  • Boske

    23. jul 2015 | 12:33

    Ah, nije hrast posjecen zato sto se slucajno nasao na trasi autoputa ili iz nesposobnosti i nemara izvodjaca. Hrast je posjecen NAMJERNO, kao sto je i trasa namjerno postavljena da ide preko njega. Isti slucaj je i sa zatrpavanjem 1500 godina stare bogomolje. Figurativno receno, neko cupa korjene ovog naroda, a stablo bez korjena, poznato je, osudjeno je na propast. No, ta sila koja sijece i zatrpava ne moze pojmiti da nije jedina i najjaca na ovom svijetu. Jednog dana ce saznati zasto je taj hrast bio SVETINJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA