U Novom Sadu će vas kazniti ako NAHRANITE psa LUTALICU! Šta mislite kakva je situacija u Beogradu?

Nakon što su se mnogi stanovnici Novog Sada žalili da su kažnjeni zbog toga što su nahranili i napojili pse i mačke na ulicama ovog grada, raspitali smo se kakva je situacija u Beogradu

  • 32

Ako pođete u šetnju gradom i usput rešite da učinite dobro delo i nahranite nekog napuštenog psa ili mačku, pazite da vas iza ugla ne sačeka kazna zbog toga.

Nakon što su se mnogi stanovnici Novog Sada žalili da su kažnjeni zbog toga što su nahranili i napojili pse i mačke na ulicama ovog grada, raspitali smo se da li ovo novo pravilo važi i za prestonicu.

SRBIJA NE UBIJA PSE LUTALICE: Aktivisti u strahu od masakra, država ih demantuje!

Iz Udruženja za zaštitu životinja "Feniks" kažu da u Beogradu za sada nije zabranjeno priskočiti u pomoć napuštenim životinjama i omogućiti im osnovne uslove za život - hranu i vodu.

- U Beogradu nije zabranjeno nahraniti psa ili mačku. To i ne može da bude zabranjeno, jer je prvo nehumano, a i protivustavno. Takođe, kada bi ova zabrana stupila na snagu, to ne bi bilo u skladu sa zakonom o dobrobiti - objašnjava nam Milica Ranković, predsednica Udruženja za zaštitu životinja "Feniks".

GORI FEJSBUK ZBOG LUTALICA: Odvezeno punih pet kamiona pasa iz Višnjičke banje! (FOTO)

S druge strane, iz Udruženja za zaštitu životinja "Vojvodina" kažu da u Novom Sadu postoji uredba koja je još uvek na snazi i koja nalaže da se kazni svako ko nahrani lutalicu na ulici!

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

- Ne postoji zabranja napajanja životinja, mada je bilo primera da su građani kažnjavani i zbog toga. U uredbi jasno piše da će biti kažnjen svako ko nahrani životinje. Kazna za onog ko prekrši ovu uredbu je 5.000 dinara - kaže za Telegraf Slavica Keco, predsednica Udruženja "Vojvodina" ističući da je reč o nehumanoj uredbi.

Patrole komunalne policije su u prethodnom periodu izvršile 58 kontrola poštovanja navedene odredbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vucijak

    23. jul 2015 | 18:14

    Svaki dan ostavljam vodu i nesto suve hrane na 2 mesta u gradu u mojoj ulici...pre 10-tak dana je komunalac 'lepo"pokusao da mi kaze da je to zabranjeno i da moze da me kazni...odgovorio sam mu odmah djonom...ajde pokusaj""..."gledaj svoja posla i vrati se na spavanje jer to radis ceo dan...bio sam spreman i na "zesci razgovor" medjutim lik/i drugarica koja se pravila da ne vidi nista/ su seli u auto i otisli...verovatno sto izgledam ópasno"odnosno tezim kao njih dvoje zajedno i imam glavudzu kao kosarkaska lopta :)...

  • AleksandarNS

    23. jul 2015 | 18:24

    Ponovo zamena teza, umesto da kažnjavaju one koji izbacuju kućne ljubimce oni će da kažnjavaju one koji im ublažavaju muku a po zakonu morala i etike i oni kao živa bića imaju pravo na pomoć. Sve se naopako radi, koliko novca je isplaćeno na navodne ujede,koliko puta je započeta izgradnja azila u NS (svako može da proveri na guglu po starim vestima)...po mnogima jedino čovek treba da živi a sve ostalo treba pobiti, ja bih takve u ekspediciju na Mars i svima dobro :)

  • Torima

    23. jul 2015 | 18:39

    U subotu cu da skoknem do NS-a i namerno cu da hranim sve lutalice i kad mi gospodin pandur pridje da mi naplati kaznu, reci cu mu da minje hrana ispala iz ruke, pa da vidim kako ce da me kazni... ne verujem da postoji kazna za ispadanje hrane iz ruku... p.s. naravno necu da ih hrsnim iz ruke vec ce da mi ispada hrana u blizini lutalica... ajmo ljudi, ujedinimo se i napravimo akcohu ispadanja hrane iz ruku :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA