TURISTI OJAĐENI ZA 17.000 EVRA: Vlasnik agencije uzeo novac i POBEGAO?!

"On nas je nasamario. To je onaj prevarant koji je već bio hapšen, a sada mu je neko dozvolio da ponovo drži agenciju i vara ljude. Očajni smo, potrošili smo pare, vreme i izgubii godišnji odmor", kažu nasamareni ljudi

  • 7

U turističkoj  agenciji "Unico travel" u Beogradu juče je dvadesetak ljudi bezuspešno pokušavalo da nađe Nenada Ristića, koji ih je obmanuo i nestao sa 17.000 evra. 

Turističke agencije zbog propusta gube licence!

On je slično uradio i u avgustu 2012. godine dok je bio vlasnik agencije "Triniti". Tada je uhapšen, a kada je slučaj dospeo u medije pokušao je samoubistvo bensedinima.

Turistička agencija "Argus turs" izbačena iz "Jute"!

Ogorčeni građani juče su se nadali da če ga videti.

- On nas je nasamario. To je onaj prevarant koji jeveć bio hapšen, a sada mu je neko dozvolio da ponovo drži agenciju i vara ljude. Očajni smo, potrošili smo pare, vreme i izgubii godišnji odmor  - kažu nasamareni ljudi.

 

Foto: Freeimages.com/kipcurry Foto: Freeimages.com/kipcurry

Turističke agencije nude čarter letove, a NEMAJU DOZVOLE!

Stomatolog Ružica Lalović kaže da je s prijateljima trebalo da krene na put 22. jula ujutru, a na aerodromu su saznali da nije plaćen avio-prevoz.

- Odmah smo došli u agenciju, a Ristić nas je ubeđivao da je problem nastao greškom, zbog elektronskog bukiranja, i da će on to rešiti sutradan. Tražili smo novac nazad, nali je on odbio, ubeđujući nas da će nam obezbediti let preko Istanbula. Kada je prijateljica pozvala hotel koji smo rezervisali, shvatili smo da on nije platio ništa. Tako je samo od naše grupe uzeo najmanje 17.000 evra i nestao - kaže Lalovićeva.

Pored Hurgade, nasamareni su i putnici za Grčku, koji su otišli kolima na more i tamo su shvatili da imaju lažne vaučere i da su prevareni.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Iz Ministarstva turizma kažu da su reagovali odmah čim su dobili prijavu.

- Inspekcija je započela kontrolu agencije "Uniko travel", čiji je direktor i osnivač Nenad Filipović. Prema rečima prisutnog Nenada Ristića, vlasnik je bio odsutan zbog zdravstvenih problema. Rekao je da 13 putnika nije otputovalo u Hurgadu zbog neplaćenih avio-karti. Sutradan je inspekcija pokušala da nastavi kontrolu, ali nije zatekla nijednog zaposlenog. Slučaj je prihavljen MUP, nadležnoj službi za privredni kriminal, radi privođenja vlasnika.

Direktor "Jute" Aleksandar Seničić kaže da da su učinili sve da prevarenim ljudima u Grčkoj pomognu oko smeštaja.

- "Uniko travel" isključen je iz Jute u martu, kada smo saznali da je jedan od rukovodilaca Nenad Ristić, koji je već preko agencije "Triniti" prevario putnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demax75

    24. jul 2015 | 13:26

    Kad bi inspekcija radila posao kako treba,teško da bi više od tri agencije u srbiji poslovale.

  • Lila

    24. jul 2015 | 16:10

    Ovaj isti gospodin je 2012 na isti nacim ukrao mnogo vise para, u pitanju su bile stotine hiljada eura. Tada smo i suprug i ja pokradeni od strane ovog coveka. Novac nikad nismo dobili natrag, jer bas u tom periodu vlasnik nije placao osiguranje. Cak smo bili pozvani u sud da damo izjave i ponadali se da ce nam novac biti vracen kada ga uhvate, ali mozemo samo da se nadamo. Ovo je organizovani kriminal, lopovluk. Neko ga bas stiti kad on moze tek tako da pokrade narod i ne odgovara uopste, kad bude potrosio novac sigurno ce opet otvoriti agenciju.

  • Perun

    24. jul 2015 | 13:10

    Ocigledno je da neko nije obavljao svoj posao uopste ili je to odradio uz odredjenu proviziju. Onaj ko je vec jednom manipulisao i pokrao klijentelu, da ponovo otvori agenciju, to moze samo tamo gdije se niko ne petlja u svoj posao. Zato i pored tuzbe protiv "pouzdanog turistickog radnika" tuziti i traziti nadoknadu od odgovornih sluzbi i sluzbenika "demokreatskog-poslovnog-kriminalnog" opredeljenja. I svaki radnik koji ne radi svoj poso, ili to traljavo radi, dobija otkaz i moze da mu se naplati pricinjena steta, zasto to ne mogu i ti nasi bogom dani u drzavnim sluzbama ( cinovnici, inspektori,advokati, tuzioci, sudije, ministri)kao i mnoge vladine i nevladine agencije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA