ŠOKIRAĆETE SE: Evo šta se desi sa TELIMA vaših najmilijih ako ne platite GROBNO MESTO!

Naknada za održavanje i uređenje površine groblja se plaća za jednu ili više godina unapred i prema važećem cenovniku na godišnjem nivou iznosi 1.333 dinara

  • 45

Vaš srodnik ili član porodice je umro pre više od deset godina, i sve vreme ste plaćali zakup grobnog mesta. Ukoliko ste mislili da je to dovoljno, grdno ste se prevarili, jer prema našem zakonu i nakon isteka deset godina od smrti pokojnika - plaćanje mora da se nastavi.

KAD NEKO UMRE, PRVO ZOVU NJEGA PA POPA: Upoznajte Crnogorca koji je 587 puta držao govore na sahranama!

Iz JKP "Pogrebne usluge"objašnjavaju da je zakup grobnog mesta regulisan zakonom.

SAČEKAJTE, IZGLEDA DA SU MI POGINULE MAJKA I SESTRA: Najgori trenutak u životu čoveka kojem su greškom kremirali taštu!

- Za zakup, korišćenje, uređivanje i održavanje objekata na groblju, kao i za korišćenje usluga na groblju (održavanje puteva i staza, prostora između grobnih mesta, zelenila, javne rasvete, čistoće i reda i dr.), korisnik grobnog mesta plaća naknadu. Prema ovoj Odluci nosioci prava korišćenja grobnih mesta (grobova, grobnica i kaseta za smeštaj urni) dužni su da redovno plaćaju godišnju naknadu za zakup grobnog mesta, korišćenja, uređenje i održavanje površine groblja - kažu iz ovog preduzeća.

MRTVA TAŠTA VAM JE DUGO BILA U LEDU, PA SE MALO PROMENILA: Boža nije mogao da veruje šta mu pogrebnik priča!

Oni za Telegraf objašnjavaju da je rok obaveznog počivanja pokojnika u grobnom mestu 10 godina i nakon ovog vremena, korisnik grobnog mesta, porodica, srodnici i druga lica imaju pravo da po isteku roka obaveznog počivanja produže rok počivanja, pod uslovom da se grobno mesto uredno održava i da je plaćena naknada za proteklo vreme počivanja.

Foto: M. Đorđević Foto: M. Đorđević

Posmrtne ostatke iz grobova i grobnica kojima je istekao rok obaveznog počivanja, a rok počivanja nije produžen, preduzeće, odnosno preduzetnik može preneti u poseban zajednički grob ili grobnicu.

- Ekshumacija zbog neplaćanja obaveza je krajnja mera i JKP "Pogrebne usluge" pokušava da je izbegne, podsećanjem korisnika grobnih mesta na obavezu plaćanja godišnjih naknada, kao i na posledice u slučaju neplaćanja. U tom cilju smo omogućili građanima da svoja dugovanja izmire na rate. Većina naših korisnika, negde oko 65 %, redovno izmiruje svoje obaveze - kažu oni i dodaju:

Foto: M. Đorđević Foto: M. Đorđević

- JKP "Pogrebne usluge" već više od 2 godine, putem obaveštenja koja šalje na kućne adrese korisnika, kao i objavljivanje u sredstvima javnog informisanja podseća građane na ovu obavezu. Većina korisnika pozitivno reaguje na ovu aktivnost. Naši korisnici takođe imaju mogućnost da izvrše on-lajn proveru statusa svojih uplata putem veb sajta JKP "Pogrebne usluge".

Saznajemo, naknada za održavanje i uređenje površine groblja se plaća za jednu ili više godina unapred i prema važećem cenovniku na godišnjem nivou iznosi 1.333 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stidljiv

    15. avgust 2015 | 22:10

    Uvek plaćati pa plaćati, a sta je sa održavanjem??? Ako nije gradsko groblje teško da je uredno i održano a kad odneseš nešto lepo sutradan nema.

  • Melana.

    16. avgust 2015 | 19:54

    Sramota. Posle 150 godina ljudi u SAD pronalaze svoje pretke za koje nisu ni znali da postoje u SAD, vas nije sramota i pisete i jos gore i uradite. Sram vas bilo. Sta sa ljudima ili sacuvaj boze decu koja su ostala iza pokojnika koji ne mogu da plate ni jednu godinu a ne deset i ko zna koliko, sram da vas bude da ne bih upotrebila neku goru rec. Sramota za vase preduzece. Mislim da se to placanje moze resiti na neki drugi nacin a ne direktno od gradjana koji je sigurno i najlaksi nacin naplate. Sram vas bilo.

  • Andrea

    15. avgust 2015 | 22:30

    Jbt,ne mozes ni umreti. I to je skupo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA