MRTVA TAŠTA VAM JE DUGO BILA U LEDU, PA SE MALO PROMENILA: Boža nije mogao da veruje šta mu pogrebnik priča!

Ja mu, onako zapanjen, odbrusim: ''Čoveče, to nije moja tašta, ona je imala zube, a ova žena nema'' - priča Boža

  • 3

Dve starice sa istim imenom zamenili su radnici beogradskog JKP ''Pogrebne usluge'', pa su jednu od njih, Ljubicu Popović (80), kremirali umesto da pripreme njeno telo za sahranu, kako je trebalo da bude!

ZAMENILI TELA DVE ŽENE, PA KREMIRALI POGREŠNU: Detalji užasa koji se desio usred Beograda!

Boža Bazina, Ljubičin zet je zato juče ujutru u kapeli u Deligradskoj ulici umesto taštinog tela morao da preuzme njen pepeo! Dok su urnu pokopavali u raku na Novobežanijskom groblju, stigla mu je još strašnija vest - u udesu su mu poginule majka Zora i sestra Mirjana.

Boža je za ''Informer'' ispričao o tragičnom skandalu sa zamenom tela u kapeli, dok još nije čuo da su mu poginuli majka i sestra.

NAJSTRAVIČNIJA IGRA SUDBINE: Srbin jutros saznao da su mu GREŠKOM KREMIRALI TAŠTU, a onda mu poginule MAJKA I SESTRA

- Tašta je preminula u subotu u Zemunskoj bolnici, gde je provela poslednja 23 dana svog života. Zakazali smo sahranu za četvrtak i telo je prevezeno u hladnjaču - kaže Bazina, koji je juče ujutru otišao u mrtvačnicu, noseći taštinu odeću kako bi je pogrebnici spremili za pokop.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

- Oni su uzeli te stvari, a kada su je obukli, pozvali su me da je identifikujem pre nego što zatvore sanduk. Kad su mi pokazali mrtvu staricu, zanemeo sam od šoka! Kaže mi radnik: ''Ovo je vaša tašta'', a ja mu kažem: ''To nije moja tašta!'' On još počeo da me ubeđuje rečima: ''Znate, bila je dugo u ledu, pa drugačije izgleda''. Ja mu, onako zapanjen, odbrusim: ''Čoveče, to nije moja tašta, ona je imala zube, a ova žena nema'' - priča Boža.

Prema njegovim rečima, pogrebnici su nastavili da ga uporno ubeđuju da je ta žena njegova tašta.

- Na kraju sam ih pitao da li su normalni i da li su svesni šta su uradili. Onda sam pozvao policiju - navodi Bazina.

Nakon peripetija utvrđeno je da su istog dana u mrtvačnicu stigla tela dve Ljubice Popović - jedna je Božina tašta, koja je preminula u Zemunskoj bolnici, a druga je osam godina starija Ljubica Popović koja je preminula u privatnoj klinici ''Medigrup'' u Beogradu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Pogrebnici su telo moje tašte dali tim ljudima dan ranije i ona je kremirana. Na kraju su mi rekli da mogu da preuzmem urnu i da je sahranim u sanduku, kako smo i planirali. Kako mogu posle svega da budem siguran da je to zaista moja tašta? - kaže Bazina, i dodaje da su mu iz ''Pogrebnih usluga'' zbog strašne zabune ponudili da snose sve troškove sahrane.

- Neću ništa od njih! Policija mi je rekla da o svemu obavestim tužilaštvo. Ne mogu ni da zamislim kako bi moja supruga reagovala da je bila u mrtvačnici i da je doživela da joj umesto tela njene majke predaju telo nepoznate starice - priča Boža.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA