OKO ZA OKO, ALI BUKVALNO: Slučajno je povredio muškarca tokom tuče, a sad će ZAUVEK ISPAŠTATI zbog toga!

- Oko ponoći sam sedeo u svojoj kući kada me je majka nazvala i rekla da je otac imao saobraćajnu nezgodu. Požurio sam da pomognem ocu, ali stvarno nisam hteo da povredim bilo čije oko - rekao je nesrećni čovek

  • 23

Jedan čovek u Iranu dobio je kaznu vađenja očiju jer je prilikom ulične tuče trajno oštetio vid jednom muškarcu.

DOKLE TO IDE? Iran zabranio "jež" frizure jer su đavolje obeležje!

Strašna kazna "oko za oko" dosuđena je dvadesetsedmogodišnjem muškarcu Hamedu. On je nenamerno povredio muškarca prilikom tuče u martu 2011. godine, kada je imao 23 godine.

- Oko ponoći sam sedeo u svojoj kući kada me je majka nazvala i rekla da je otac imao saobraćajnu nezgodu. Požurio sam da pomognem ocu, ali stvarno nisam hteo da povredim bilo čije oko - rekao je Hamed svojevremeno, a preneli su državni mediji.

On je osuđen na vađenje očiju od strane Iranskog režimskog fundamentalističkog suda 1. avgusta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Za proteklih mesec dana, režim je sproveo dve amputacije ruku i izdao naređenje da muškarcu budu izvađene oči - izjavio je Farideh Karini, aktivista za ljudska prava.

Od kako je Hasad Rohani došao na vlast 2013. godine, više od 1.800 ljudi je pogubljeno, a nad stotinama su sprovedene degradirajuće i nehumane kazne kao što su amputiranje ili javno bičevanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA