Ova žena je prva na svetu objavila vest da je Tomislavu odsečena glava!

Reč je privatnoj profitnoj kompaniji iz Amerike, koja se već godinama bavi praćenjem terorističkih aktivnosti na internetu

  • 3

Internet portal kompanije "SITE Intelligence Group" iz Merilenda u SAD-u prvi je u zapadnoj hemisferi objavio snimak otetog Tomislava Salopeka pre nekoliko dana.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Objavljena slika odrubljene glave Tomislava Salopeka!

Juče je sajt objavio i informaciju o tragičnom epilogu njegove otmice, a ovoga puta samo sa zamagljenom fotografijom stravičnog smaknuća.

Reč je privatnoj profitnoj kompaniji koja se već godinama bavi praćenjem terorističkih aktivnosti na internetu, a 2002. su je pod imenom "Search for International Terrorist Entities - SITE Institute" (Institut za traženje terorističkih entiteta) osnovali analitičari Rita Kac iz Izraela i Džoš Devon.

SVI SMO MI TOMISLAV: Strašna sudbina mogla je da zadesi svakog ko je otišao u beli svet da zaradi za život!

Premda privatna, kompanija se finansira iz donacija raznih američkih državnih agencija i grupa, a njene usluge, osim pojedinaca, koriste i institucije američke vlade, poput FBI-a te Ministarstva nacionalne bezbednosti.

"SITE" je postao posebno popularan 2007., kada je pribavio snimak Osame bin Ladena kao i Ajmana ač Zavahriha pre nego što je Al Kaida službeno objavila snimke.

POČIVAJ U MIRU BOŽJEM: Ovako su se Hrvati oprostili od svirepo ubijenog Tomislava (FOTO)

Firma je postala poznata i zbog praćenja aktivnosti islamskih humanitarnih organizacija na području SAD-a, a neke od njih prikazane su kao paravan za finansiranje terorističkih aktivnosti.

Rita Kac je, između ostalog, radila i kao konsultantkinja na slučaju tužbe porodica Amerikanaca poginulih u terorističkim napadima 11. septembra, kojom su od pojedinaca i kompanija iz Saudijske Arabije tražili milionske odštete smatrajući ih povezanima s napadima.

Foto: wikipedia.org/upstateNYer Foto: wikipedia.org/upstateNYer

Međutim, oko kompanije i njenog rada postoje i kontroverze. Naime, nekoliko islamskih humanitarnih organizacija iz SAD-a koje je "SITE" prikazao kao radikalne, a to nikada nije dokazano, tužilo je Institut i Ritu Kac, tvrdeći da u javnosti stvara atmosferu netrpeljivosti prema muslimanima u SAD-u.

U svojim izjavama Kac je te optužbe porekla, rekavši kako joj imputiraju da ona napada muslimane, dok je njen jedini cilj borba protiv terorista.

Inače, u subotu se pojavila vest u kojoj su izvori povezani s militantima tvrdili kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata. Tada ove informacije još uvek nije potvrdio nijedan zvanični izvor, kao ni vodeći svetski mediji. Na kraju se ispostavilo da je ova vest, nažalost, bila tačna.

DŽIHADISTI TOMISLAVU ODSEKLI GLAVU? Još uvek nema potvrde, islamisti objavili navodne fotografije

(Telegaraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakon

    14. avgust 2015 | 00:18

    Prva znala Amerikanka .pa naravno..zato sto je ISIS njihov produkt

  • Srpkinja

    14. avgust 2015 | 01:00

    Pa normalno....ko drugi,amerikanci...jedini krivci za svako zlo u svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA