NEOPISIVA TRAGEDIJA MIGRANATA: U jednom danu 12 žena imalo SPONTANI POBAČAJ na ulasku u Makedoniju!

Migranti se najviše žale na rane, bolove u stomaku zbog hladnog vremena, a povećan je i broj kolapsa

  • 5

U Ðevđeliji, prvom gradu na ulasku iz Grčke u Makedoniju, tokom jučerašnjeg dana je zabeleženo 12 spontanih pobačaja i gotovo 60 lekarskih intervencija.

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U MAKEDONIJI: Opšti haos zbog migranata, angažovana i vojska (FOTO) (VIDEO)

Migranti se najviše žale na rane, bolove u stomaku zbog hladnog vremena, a povećan je i broj kolapsa.

Makedonski mediji preneli su pozivajući se na nezvanične izvore da zbog povećanog broja migranata raste nervoza kod tamošnjeg stanovništva, posebno u delu oko Železničke stanice.

Inače, u blizini Železničke stanice u Ðevđeliji se gradi prostor u kome će moći da se odmori 160 osoba, prvenstveno žena, dece i osoba iznurenih od puta, koji će raditi 24 sata, preneo je makedonski portal na albanskom albeu.com.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ovaj prostor će biti pod stalnim nadzorom policije.

ČAK 4.000 MIGRANATA BLOKIRALO PRUGU SOLUN-SKOPLJE: Makedonci im ne daju da uđu u zemlju!

U njemu će biti postavljeno 12 kabina sa tušem i toaletom, a opremiće ga UNHCR, preneo je iz Ðevđelije izveštač portala Meta.

- Ekipe Crvenog krsta su prisutne svakoga dana sa lekarskim ekipama sastavljenim od dva lekara, apotekara, psihologa i pedijatra. U tom smeštaju je postavljeno šest toaleta, čiji se kontejneri prazne tri puta na dan - kaže Sonja Kostadinova, koordinatorka Crvenog krsta u Nemačkoj.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zalosno

    20. avgust 2015 | 17:27

    jeste zalosno, al sa druge strane njihove vodje. njihov narod je kriv, sto pada na zapadnjacku demokratiju I americke igre, ne znam kako da ih nazovem! isto I.na prostirima je lepi bilo, zivelo se veselo, mozda ne bogato, al.veselo I slobodno, pokvarise sve, tako je sada I u njihovim drzavama, nisu hteli svoje, tudje cizme bice I'm sladje! nije im valjao Gadafi, Sadam, Mubarak ili sta ti ja znam ko I'm je sve bio vladar, u siriji se zlato prodavalo.na tezge ko pomarandze, u libiji su imali sve sto su pozeleli, al narod hoce vise I vise! sad stvaraju neku tamo islamsku drzavu koja sve sto rade je na stetu islama, zalosnu drzavu zasnovanu na razne zlocine! peru I'm mozgove, zalosno ljudi. :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA