Traže da se fašistički pozdrav ZA DOM SPREMNI službeno uvede u upotrebu u hrvatskoj vojsci

Potpisnici peticije tvrde da je pozdrav "Za dom spremni", koji je za vreme Drugog svetskog rata bio službeni pozdrav ustaškog pokreta, zapravo "starohrvatski pozdrav"

Grupa hrvatskih građana zatražila je od predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsednika HDZ-a Tomislava Kramarka da se u službenu upotrebu u hrvatskim oružanim snagama uvede fašistički pozdrav "Za dom spremni".

HRVATI GLASALI: Hoćemo da se aerodrom zove po Arsenu, a ne po Tuđmanu!

Oni su zatražili da se izmeni zakon o hrvatskoj vojsci, kako bi se pozdrav "Za dom spremni" uveo u službenu vojnu upotrebu, prenosi Hina.

Organizatori tvrde da je peticiju, koja je potpisivana putem Interneta, potpisalo 3.200 osoba.

Potpisnici peticije tvrde da je pozdrav "Za dom spremni", koji je za vreme Drugog svetskog rata bio službeni pozdrav ustaškog pokreta, zapravo "starohrvatski pozdrav".

Od danas Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пиши Ћирилицом

    24. avgust 2015 | 21:57

    Класичан доказ да су усташе биле и остале. " старохрватски поздрав" можда је из времена Спарте(код битке на термопилу) и старог Рима( битка за картагину), а можда из времена Јасеновца и ндх и клања Срба.

  • Matke

    24. avgust 2015 | 22:04

    Haha! koji su to ludaci!? U dugovima su do guse gori su nego mi, samo ih drzi u zivotu lazni nacionalizam i mrznja prema Srbima a kada ih prodje mrznja i obuzme glad nadrljali su!!!

  • stvarno?

    24. avgust 2015 | 23:43

    Dom za mentalno poremecene???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA