OBELEŽAVAJU IH KAO U AUŠVICU: Češki policajci migrantima ispisuju brojeve na koži! (FOTO)

- Ovo su grozne slike. To je apsolutno u suprotnosti sa odredbama Konvencije izbeglica, kojom se zahteva da potpisnice ne kažnjavaju migrante koji dolaze bez dokumenata - rekla je Hana Frankova, šef Organizacije za pružanje pomoći izbeglicama

  • 12

SKANDAL! Češki policajci su flomasterima ispisivali brojeve na rukama migranata, kako bi ih "identifikovali", a ove fotografije su obišle svet i podsetile nas na neko sasvim novo doba i drugačije događaje koji ulaze u istoriju.

OVO SU NAJJEZIVIJE SLIKE MIGRANATA: SMRT, TUGA I STRAH vas neće ostaviti ravnodušnim! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Izgleda da vlasti u ovoj zemlji nisu svesne koliko ovako nešto ima vizuelne konotacije vezane za holokaust, kada su zatvorenici u Aušvicu sistematski tetovirani serijskim brojevima.

Policija je objasnila ovaj događaj rečima da je na železničkoj stanici Breclav bio prioritet da se 200 prisutnih migranata identifikuju, i da se ne razdvajaju članovi istih porodica. Portprol policije je naglasio da je to bio izuzetno težak zadatak jer mnogi nisu imali dokumenta i nisu govorili engleski.

To je navedeno kao razlog pisanja brojeva flomasterom na koži migranata. Neki su pobesneli tek posle ovog argumenta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ovo su grozne slike. To je apsolutno u suprotnosti sa odredbama Konvencije izbeglica, kojom se zahteva da potpisnice ne kažnjavaju migrante koji dolaze bez dokumenata - rekla je Hana Frankova, šef Organizacije za pružanje pomoći izbeglicama.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    3. septembar 2015 | 15:29

    Nece im nista faliti....kad vec nemaju dokumente

  • Mihailovic

    3. septembar 2015 | 14:26

    Gledajuci desavanja sa izbjeglicama u evropi posjeca me na fasizam i ll sv. rat. Strasno sta su sve dozivjele izbjeglice zbog iste te evrope i amerike koje su ih pomagale kao i nas sa "pametnim" raketama i bombama, razarajuci im domove, fabrike...cjelu zemlju

  • milan

    3. septembar 2015 | 13:36

    zaboravili su kad je njih hitler a kasnije i staljin obelezavao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA