Tužilaštvo pokrenulo novu istragu za smrt Sonje Miladinović, porodilje koja je preminula zbog loše urađenog carskog reza!

Majka troje dece iz Raševice kod Paraćina preminula je na VMA u Beogradu 17. februara, od posledica carskog reza obavljenog u Ćupriji 14. novembra prošle godie

  • 4

Po nalogu Višeg tužilaštva u Jagodini u Osnovnom tužilaštvu u Paraćinu ponovo se vodi istraga za smrt porodilje Sonje Miladinović (36) iz Raševice kod Paraćina, koja je preminula od posledica carskog reza obavljenoj u bolnici u Ćupriji.

ISPOVEST DOKTORKE KOJA JE URADILA CARSKI REZ TRUDNICI: Nisam mogla da spasem život svojoj prijateljici!

Sonju je operisala dr Maša Marić Ilić 14. novembra prošle godine, a samo dva dana kasnije, zbog teških kompikacija i u kritičnom stanju, prebačena je na VMA u Beograd, gde su lekari naredna tri meseca uzalud pokušavali da je spasu. Majka troje dece preminula je 17. februara, a protiv doktorke podneta je krivična prijava za krivično delo nesavesno pružanje lekarske pomoći koje se goni po službenoj dužnosti.

ISKASAPLJENA PRILIKOM CARSKOG REZA: Porodilja preminula na VMA posle tri meseca borbe za život! (FOTO)

Nakon što je paraćinsko tužilaštvo prijavu odbacilo, Više tužilaštvo u Jagodini usvojilo je prigovor koji je samohrani otac podneo preko svog punomoćnika, pa je naloženo da se u novom postupku ponovo ispitaju svi navodi iz prijave.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Suprug preminule, Vladan, koji brine o starijem sinu i novorođenoj devojčici Leni od devet i po meseci, očekuje da se konačno otkrije istina o Sonjinoj smrti.

- Moja supruga se već dva puta porađala carskim rezom, a ovo je trebalo da joj bude treći. Nisam brinuo jer je doktorka Maša obavila i prethodni carski rez, a svi nalazi tokom trudnoće bili su u redu. U bolnicu sam je odveo dva dana pre zakazanog termina, radi pripreme. Tog kobnog 14. novembra, odveli su je u salu u 9,30 sati i vrlo brzo izneli su bebu. Suprugu, međutim, nikako nisu izvodili, a u salu su počeli da ulaze hirurzi i neki drugi specijalisti - priseća se Vladan, pa nastavlja:

Ništa mi nije bilo jasno, niko mi ništa nije govorio. Izneli su je tek u 17,30 u vrlo teškom stanju i odmah prevezli u šok sobu, a dva dana kasnije, trasportovana je u Beograd u VMA. Tek tamo je saznao, a to se vidi i iz medicinske dokumentacije, da je tokom carskog reza došlo do obimnog krvarenja, zbog čega su nesrećnoj ženi izvađeni materica i jajnici, a pri tom se povređeni brojni unutrašnji organi – creva, bešika, ureteri.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Na VMA Sonju su ponovo više puta operisali kako bi sanirali sve te povrede. Na kraju je dobila nekrozu i sepsu i umrla je tri meseca kasnije.

U rešenju koje je potpisao viši javni tužilac Radoslav Vučković, između ostalog, piše, da u ponovnom postupku treba detaljno preispitati sve navode iz krivične prijave i to tako što će se saslušati osumnjičena dr Marić Ilić i suprug Vlada Miladinović.

Naloženo je takođe i da se obavi medicinsko veštačenje na osnovu raspoložive dokumentacije.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    3. septembar 2015 | 21:20

    Bas tuzno..nekad treba i poslusati savet lekara da je treci porodjaj rizican uglavnom svi to kazu..pocivaj u miru

  • Ceca

    4. septembar 2015 | 08:18

    Nisam bas sigurna koliko je to tacno.Prvo,meni niko nije rekao od dr.u Zrenjaninu da je treci porodjaj rizican,a drugo,porodila sam se u roku od sat vremena od kad su krenuli bolovi.Hvala Bogu pa je tako bilo.Moja drugarica jos brze.Mislim da nema pravila tu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA